Latvijas lielāko augstskolu studenti sacentīsies grandiozā biznesa simulācijas spēļu konkursā

qd.jpgwwwrtusplv.JPGStudenti no 15 Latvijas lielākajām augstskolām piedalīsies grandiozā simulācijas spēļu konkursā „Bizness 24h”. Konkurss notiks vairākās kārtās. Pirmais ceturtdaļfināls notiks 3. novembrī Rīgas Tehniskajā universitātē, bet fināls norisināsies 7. un 8. decembrī, kad piecas labākās studentu komandas sacentīsies Latvijā šobrīd pieprasītākajā biznesa simulācijas spēlē „Decision Base”. Pasākumu atbalsta SIA „Komercizglītības centrs” un SIA Latvijas Mobilais telefonsProjekta „Bizness 24h” mērķis ir likt studentiem aizdomāties par savu nākotni, karjeru, sniegt tiem jaunas iespējas un paplašināt zināšanas neierastā veidā, kā arī attīstīt līdera spējas darbam mūsdienīgas ekonomikas apstākļos.

„Bizness 24h” organizē Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments un biedrība „Quality Dragons”. Organizācija „Quality Dragons” ir dažādu nozaru studentu un interesentu apvienība ar mērķi sekmēt uz zināšanām balstītas sabiedrības attīstību, veicinot jauniešu izpratni par mūsdienu vadības principiem un veidojot radošu vidi vadības un inženierzinātņu studentu un profesionāļu veiksmīgai sadarbībai. RTU Studentu parlaments (RTU SP) ir tradīcijām bagāta studentu organizācija ar spēcīgiem pamatiem un plašu skatījumu. Tā ir Latvijā senākā studentu pašpārvalde, kurā ir visu astoņu RTU fakultāšu pārstāvji.

Dāvis Meike, viens no projekta organizatoriem, pastāstīja, ka „mēs esam lepni piedāvāt studentiem iespēju iegūt starptautiski atzītu sertifikātu biznesa simulācijas spēlē Decision BaseTM . Tā ir starptautiski pazīstama, praktiska vadītāju apmācības programma, kas izstrādāta Zviedrijas kompānijā Celemi Group AB. Šī fantastiskā iespēja tiek dota, sadarbojoties ar SIA „Komercizglītības centru”, kas ir pieprasītāko biznesa kursu veidotājs Latvijā.”

 

Projekts norisināsies trīs daļās: ceturtdaļfināli jeb „Bizness 12h”, pusfināls jeb „Bizness 24h” un fināls jeb „Bizness 32h”. Katrā no šīm kārtām dalībnieki liks lietā savu erudīciju, prātu un veiksmi, lai izcīnītu uzvaru kādā no trim Latvijā populārām biznesa simulācijas programmām („SEB Banka darbībā”, „Market Place” un starptautiski atzītajā „Decision Base”).

Ceturtdaļfināli norisināsies 15 lielākajās Latvijas augstskolās, kur vienas dienas laikā sadarbībā ar biedrību Junior Achievement – Latvija (JAL) un SEB Unibanku tiks izspēlēta simulācijas spēle „SEB Banka darbībā”. JAL izpilddirektore Laila Kundziņa pastāstīja, ka „atbalstam šo projektu, jo spēle „SEB Banka darbībā” pilnībā izpilda vienu no JAL darbības pamatprincipiem – jauniešu mācīšanos darot! Jauniešiem, kuru mērķis ir darbs plašajā banku sfērā, spēle „SEB Banka darbībā” ir neatsverams profesionālās attīstības ieguvums, ko atzinīgi novērtē arī darba devēji.”

Pusfināls norisināsies RTU, kurā piedalīsies 15 labākās, erudītākās un uzņēmējspējām apveltītākās komandas. Komandas divu dienu laikā inovāciju spēles „Market Place” ietvaros simulēs jauna uzņēmuma iekļūšanu tirgū. Pusfināls tiek organizēts sadarbībā ar TietoEnator Alise, kas ir viens no vadošajiem Baltijas IT pakalpojumu uzņēmumiem programmatūras izstrādes un izplatīšanas jomā.

Piecas komandas no pusfinālistiem iegūs tiesības startēt finālā, kas norisināsies 7. un 8. decembrī kādā no Latvijas ekskluzīvākajām vietām. Finālu būs iespējams redzēt arī Latvijas Televīzijas raidījumā „Kurp dodies?”. SIA „Komercizglītības centrs” finālistiem piedāvā šobrīd pasaulē populāro biznesa simulācijas modeli „Decision Base”.

Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktors Jānis Čakste atzīst, ka „būs ļoti interesanti salīdzināt humanitāro un eksakto zinātņu studentu rezultātus, jo Latvijā šobrīd visās jomās ir manāms spēcīgu vadītāju trūkums. Ir nozīmīgi studentiem ļaut pārbaudīt savas teorētiskās zināšanas praksē, pie tam ir svarīgi uzsvērt to, ka līderi un vadītāji ir nepieciešami visās sfērās, ne tikai ekonomikā.”

Latvijas Darba Devēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle uzsver, ka „pasākumam ir liela nozīme biznesa domāšanas veicināšanai jauniešu vidū.”

Konkursa norisei varēsiet sekot līdzi arī jauniešu radio „Naba”. Balvas uzvarētājiem no Microsoft Latvia!

Lai pieteiktos, nepieciešams aizpildīt anketu, kas atrodama projekta interneta mājaslapā http://www.bizness24h.lv/.

Student, nekavē – bastot vairs nav modē!

“Bizness 24h” Platīna sponsors:

wwwlmtlv.jpg

Finālu atbalsta:

wwwkiclv.JPG wwwkurpdodieslv.JPG

Pusfināla ģenerālsponsors:

wwwaliselv.jpg

Ceturtdaļfināli notiek sadarbībā ar:

wwwjallv.JPGwwwseblv.JPG

Pasākuma informatīvais atbalsts:

wwwnabalv.jpg

Atbalsta:lddk.jpglsa-logo.jpgmicrosoft.jpg