Ditfi vs Fizmati [dublis 2] jeb „Kā mēs braucām Ziemassvētkus lūkoties!”

21. decembris bija tas laiks, kad abas radnieciskās fakultātes divās Latvijas lielākajās universitātēs bija izlēmušas Ziemassvētku pasākumus taisīt. Pie tam, lai cik tas dīvaini nebūtu – abu pasākumu plakātos viltīgi ar aci miedza vārds „maskās”.

ditfivseefballe1.jpg

Fizmatu pasākuma tēma bija „Melnbaltais karnevāls”. Pasākums ir tradīcija, katru gadu Ziemassvētku karnevālu fizmatos rīko fakultātes studentu padomes pirmkursnieki. Ieejas kartes bija pieejamas iepriekšpārdošanā par 1,20 Ls. No apsargiem manījām trīs. Dress code – melns vai balts apģērbs. Norises vieta: Zeļļu iela 8. Ditfi pasākumu rīkoja kopā ar citu fakultāti – enerģētiķiem. Pasākuma tēma: „Maskarāde”. Karnevāls arī ir tradīcija, ko jau otro gadu rīko abas šīs fakultātes sadarbojoties. Ieejas kartes bija pieejamas iepriekšpārdošanā par 2, – Ls. No apsargiem manījām divus. Dress code – uzvalki, vakarkleitas un maskas. Norises vieta: Kronvalda bulvāris 1.

Tā nu braukājot šurpu turpu pa Rīgu pabijām abās vietās un novērtējām to sniegtās iespējas, atribūtus un citas fīčas. Vienbalsīgi nospriedām, ka cilvēku skaits abos pasākumos bija aptuveni vienāds – ap 150. RTU Ditfos galdi vai lūza no pārpilnības. No dzērieniem bija pieejams ūdens, sulas un karstvīns. Visa pārtika un dzērieni bija bez papildus maksas. Savukārt, LU Fizmatos darbojās Sulu bārs, kur par attiecīgu samaksu bija iespējams iegādāties bezalkoholiskus dzērienus, ēdieni un alkoholiskie dzērieni bija jāņem līdzi pašiem.

Fizmatos bija pieejamas daudz plašākas telpas, kur atpūsties: plašs vestibils, filmu zāle un deju zāle. Daļa organizatoru bija manāma ik pa laikam tusējamies pašpārvaldē. Ditfos pasākums notika galvenokārt deju zālē, kuras apveidi vairāk pili nekā auditoriju atgādināja, it sevišķi no balkoniņa to uzlūkojot, kā arī gaitenī, kur varēja atpūtināt kājas pēc dejošanas. Daļa organizatoru bija manāmas pulciņos burzamies garderobē.

fizmatume1.jpg

Garderobes bija pieejamas abos pasākumos, labāk noorganizētas tās gan bija fizmatos, kur par drēbēm rūpējās garderobistes „ar stāžu”.

Ditfos bija iespēja paklausīties KVN dalībniekos, tiesa gan – veselu stundu klausīties anekdotes un skatīties perfomances varētu arī nepatikt, ja esi atnācis dejot.

Fizmatos mums izdevās sastapt gan balto, gan melno Neo no Matricas, sēni [mušmiri], mūmiju, apburošo princi, gan arī ģeogrāfus. Dress code bija ievērots, tomēr brīžiem likās, ka ir aizmirsts tāds sīkums kā – maskas, jo šis tomēr ir karnevāls. Ditfos, ja meitene nebija vakarkleitā, tad vismaz kleitā viņa bija noteikti. Uz vienas rokas pirkstiem varēja saskaitīt tās, kas bija biksēs tērptas. Un puišiem, ja vien tērps nebija maskas sastāvdaļa, tad vakara neatņemama daļa bija uzvalks.

Lai cik dīvaini tas nebūtu – puišus princešu kronīšos redzēju abos pasākumos, tomēr, laikam tikai ditfos viņi vēl mēģina arī sieviešu kurpes uzlaikot.

Par mūziku runājot, Irēnas ausij nepatika abās vietās skanošā – iespējams, ka viņai vienkārši izlepušas ausis ir. Ditfu ballē mūzika nebija piemērota dress code, bet fizmatos grupas nešķita piemērotas Ziemassvētkiem.

No balkoniņa uzlūkojot RTU enerģētiķu skaisto zāli, tu neviļus sāc smaidīt – liekas, ka šeit iederētos skaistā dziesma par dzejnieku un viņa karnevālu. Fizmatos toties bija pamatīgs tusiņš, kur vakarkleitas drīzāk bija persona non grata. Savējo burziņš, lokālie joki. Tomēr pat ģeogrāfi spēja šeit atrast ko savu.

Vienam māte, otram meita.. Kas nu kuram kurā reizē tuvāks. Abi pasākumi bija pietiekoši atšķirīgi, lai katrs atrastu sev kādu pievilcīgu lietu. Savā nišā katrs no pasākumiem bija iederīgs. Tomēr bija arī kļūdiņas, tāpēc mēs dotu četras zvaigznītes no piecām abiem.

Ditfs Irēna & Fizmats Andris