Konkurss „Bizness 24h” sāk laika atskaiti

Biznesa simulācijas spēļu konkurss „Bizness 24h” jau otro gadu norisināsies 15 Latvijas lielākajās augstskolās, noskaidrojot Latvijas Biznesa Guru augstskolu. Konkursa mērķis ir attīstīt biznesa domāšanu visu nozaru studentos – nākotnes līderos, sniegt profesionālas un praktiskas zināšanas dažādu jomu speciālistiem.

Un iegaumē – RTU ceturtdaļfināls norisināsies jau 18. oktobrī Kaļķu ielā 1-201. Negaidi, piesakies!

Projekta sfēra ir biznesa veicināšana, zināšanu praktiska pielietošana reālās biznesa situācijās, jaunas pieredzes iegūšana un biznesa domāšanas attīstīšana jauniešos. Konkursa „Bizness 24h” gaitā paredzēts noskaidrot uz biznesa domāšanu orientētāko, lēmumos veiksmīgāko un rezultātos labāko Latvijas augstskolas komandu – Biznesa Guru 2007. Biznesa Guru – ir Latvijas labākā augstskola biznesa izglītībā neatkarīgi no tās specifikas un šo titulu augstskolai izcīna tās komanda sīvā cīņā, liekot lietā savas zināšanas, erudīciju, spēju sastrādāties, prezentācijas prasmes un savu izdomu.
Projekta organizators Dāvis Meike atzīst: „Pagājušā gadā pasākums sevi pierādīja kā vienu no izcilākajiem studentu projektiem, saņemot Latvijas Studentu apvienības gada balvas atzinību. Šī ir lieliska iespēja studentiem bez maksas iziet augstākā līmeņa vadītāju treniņu, kāds netiek piedāvāts nevienā Latvijas augstskolā.” Konkurss „Bizness 24h” norisināsies trīs kārtās: ceturtdaļfināls katrā augstskolā atsevišķi; pusfināls starp labākajām komandām no katras augstskolas; fināls starp 4 labākajām pusfināla komandām. Šogad konkursā piedalīsies un ceturtdaļfināli norisināsies šajās Latvijas lielākajās augstskolās: Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Rīgas Ekonomikas augstskolā, Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, Biznesa augstskolā „Turība”, Rīgas Pedagoģijas un Izglītības vadības augstskolā, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un Biznesa administrācijas augstskolā, Rīgas Stradiņa universitātē, Daugavpils Universitātē, Ventspils augstskolā, Vidzemes augstskolā, Liepājas Pedagoģijas akadēmijā, Banku augstskolā un Rēzeknes augstskolā.
No 15.oktobra līdz 16.novembrim 15 Latvijas augstskolās norisināsies konkursa „Bizness 24h” ceturtdaļfināli. Ceturtdaļfinālos tiks spēlēta International Logistic Management game, kas attīsta zināšanas un praktiskas iemaņas ražošanas plānošanā un loģistikā. Šāds ceturtdaļfināls notiks katrā dalībaugstskolā un tajā sacentīsies 10 komandas 3 cilvēku sastāvā. Pēcāk katras augstskolas labākā komanda piedalīsies pusfinālā, kurā dalībnieki izies starptautiski pazīstamo stratēģisko biznesa simulāciju “Decision Base”, ko piedāvā SIA “Komercizglītības centrs”. Savukārt 4 labākās pusfināla komandas piedalīsies lielajā konkursa “Bizness 24h” finālā SEB Unibankas telpās Vecrīgā. Fināla dalībniekiem būs jāizstrādā reāla Latvijas uzņēmuma restrukturizācijas plāns un jāprezentē tas uzņemēju žūrijas komisijai. “Komercizglītības centra” biznesa konsultants un žūrijas komisijas priekšsēdētājs Agris Lapiņš uzsver, ka iespēja pielietot teorētiskās zināšanas reālās biznesa situācijās ir lielākā vērtība, ko studenti gūs no līdzdalības konkursā “Bizness 24h” .
Šogad, sadarbojoties ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības un zinātnes departamentu, šis simulācijas spēļu kurss ir iekļauts studiju brīvās izvēles priekšmetu C daļā, kā rezultātā studentiem, kas būs izspēlējuši visas trīs kārtas būs iespēja iegūt divus kredītpunktus šajā daļā.
Sīkāka informācija par projektu, kā arī pieteikšanās anketas ir projekta mājas lapā www.bizness24h.lv
Biznesa simulācijas spēļu konkursu „Bizness 24h” organizē Nākotnes Izglītības centrs, kas ir izveidots, lai ar neformālās izglītības projektiem pilnveidotu izglītības sistēmu, dodot jauniešiem iespēju veidot savu nākotni jau šodien, gūt praktisku pieredzi, iepazīt dažādu jomu specifiku un izdarīt izvēli. Projekta sadarbības partneri ir A/S „Eko Investors”, „Latvijas Mobilais Telefons” SIA, „TietoEnator Alise” SIA un „TietoEnator” SIA.


Informāciju sagatavoja
Anete Freimane
„Nākotnes izglītības centrs”
Mob. Tālr.: 29570516
Epasts: anete.freimane@gmail.com