AIRBUS dāvinās 30 000 EUR radošākajiem studentiem

BCPPasaules vadošais komerciālā transporta ražotājs AIRBUS izsludina starptautisku konkursu studentiem “Spārno savas idejas!”. Konkursa ideja – rosināt studentus veidot nākotnes vīziju par aviāciju un veicināt aviācijas sektora efektivitāti un ekoloģiskos aspektus. Konkursa būtība atspoguļo AIRBUS mērķi – veidot aviācijas nozari ar augstu pievienoto vērtību un pēc iespējas mazāku negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi. Konkursā var piedalīties universitāšu studenti, kas studē jebkurā akadēmiskajā disciplīnā bakalaura, maģistra vai doktora grāda studijās. Studentu profesionālajam novirzienam nav nozīmes – pieteikties var studenti no jebkuras studiju programmas! Pieteikumi var aptvert ļoti plašu tematu loku: jaunie materiāli, produkti un procesi aviācijā, gaisa transporta ražošana, apkalpošana, vadība un ekspluatācija.

Galveno balvu, kas ir 30 000 eiro, saņems komanda, kas būs izstrādājusi projektu, kas paredz vislielākās un efektīvākās pārmaiņas aviācijas nozarē. Komandas piedalīsies dažādos aizraujošos pārbaudījumos, kas noslēgsies fināla sacensībās Le Bourget Airshow gaisa šovā 2009. gada jūnijā Francijā.

Konkurss “Spārno savas idejas” studentiem rada lielisku iespēju vēlāk veidot karjeru AIRBUS koncernā. “Kopā varam paveikt vairāk – daloties ar jaunām un inovatīvām idejām, varam veidot nākotnes aviācijas nozari,” par konkursa nozīmi saka AIRBUS izpilddirektors Toms Enders (Tom Enders).

„Organizējot konkursu studentiem, AIRBUS vēlas aptvert vēl nezināmus apvāršņus un iekļaut svaigas idejas garajā, tehnoloģiskajā darbā, ar ko saskaras ikdienā,” skaidro AIRBUS tehniskais izpilddirektors un konkursa patrons Patriks Gavins (Patrick Gavin). “Mūsu uzdevums ir izstrādāt jaunas tehnoloģijas, lai nodrošinātu gaisa transporta tālāku attīstību efektīva transporta virzienā, vienlaikus samazinot negatīvo ietekmi uz vidi.”

Pasaulē vadošais komerciālā gaisa transporta ražotājs AIRBUS šobrīd piedāvā visplašāko un modernāko gaisa transportlīdzekļu klāstu – sākot ar lidaparātiem, kuros ir 100 sēdvietas, līdz pat iespaidīgiem laineriem, kas paredzēti 500 pasažieriem.
Kopš ienākšanas tirgū septiņdesmito gadu beigās AIRBUS pārdevis vairāk nekā 9100 gaisa transportlīdzekļu. Viena lidaparāta būvniecība aizņem vidēji 6 – 7 gadus.
Šobrīd ir pasūtīti un ražošanā atrodas 3700 lidaparātu. AIRBUS gada ienākumi 2007. gadā pārsniedza 25 miljardus eiro. AIRBUS ir starptautiska kompānija, kas nodarbina aptuveni 56 000 darbinieku, kas pārstāv 80 dažādas tautības. AIRBUS ražotnes atrodas Francijā, Vācijā, Apvienotajā Karalistē un Spānijā, kā arī meitasuzņēmumos ASV, Ķīnā, Japānā un Tuvajos Austrumos.

Vairāk par studentu sacensībām meklējiet – www.airbus-fyi.com

Papildu informācija:

Gita Želve
Baltic Communication Partners
Tālr: 67218671; mob. tālr: 26184389, e-pasts: gita.zelve@bcp.lv