Grundtvig Darbnīcas

Grundtvig(2)Zemgales NVO Centrs aicina ikvienu interesentu pieteikties Akadēmisko programmu aģentūras izsludinātajā Grundtvig programmā „Darbnīcas”, kur ikviens, kas ir sasniedzis 18 gadus vecumu, var pieteikties kādā no Eiropas Savienības valstu rīkotajām darbnīcām atbilstoši savām interesēm. Visas izmaksas 100% apmērā sedz organizatori.Zemgales NVO Centrs aicina iepazīties ar darbnīcu piedāvājumiem visā Eiropā, izvēlēties sev piemērotāko un tai pieteikties.

Grundtvig

Grundtvig ir Eiropas Savienības programma sadarbībai Eiropā mūžizglītības jautājumos

Grundtvig darbnīcas

“Grundtvig darbnīcas” ir jauna akcija, kas tiek uzsākta 2009.gadā. Mērķis ir dot iespēju ikvienam interesentam piedalīties Darbnīcās (mācību pasākumos un semināros), kas notiek kādā citā programmas dalībvalstī. Darbnīcās kopā strādā nelielas grupas no dažādām programmas dalībvalstīm. Šī ir iespēja gūt jaunu pieredzi un zināšanas, kas atbilst personīgās attīstības un izglītības vajadzībām. Dalībnieku skaits grupās ir no 10 līdz 20.

Izmaksas

Darbnīcu organizatori sedz visus izdevumus, kas radušies saistībā ar darbnīcu organizēšanu, to popularizēšanu, dalībnieku vajadzību apmierināšanu, ceļojumu, apmešanos. Organizatori sedz dalībnieku sagatavošanās izdevumus, ceļa izdevumus un uzturēšanās izdevumus.

Darbnīcu ilgums

Vienas darbnīcas ilgums ir no 5 līdz 10 dienām. Darbnīcas visā Eiropā notiek laika posmā no 2009.gada 1.septembra līdz 2010.gada 31.augustam.

Dalībnieka profils

Darbnīcās var piedalīties jebkurš pieaugušais (vecumā no 18 gadiem), kas dzīvo kādā no programmas dalībvalstīm: 27 Eiropas Savienības valstīm, EEZ valstīm, Islandes, Lihtenšteinas, Norvēģijas. Vienā darbnīcā jābūt dalībniekiem vismaz no 3 dažādām valstīm. Dalībnieki var piedalīties darbnīcā arī savā valstī, taču to dalība netiek finansēta Grundtvig programmas ietvaros.

Grundtvig darbnīcu katalogs

Grundtvig darbnīcu katalogā ir apkopotas visas Grundtvig darbnīcas, kas tiek organizētas laika posmā no 2009.gada 1.septembra līdz 2010.gada 31.augustam. Darbnīcas ir sakārtotas alfabētiskā secībā pēc valstīm, kur tās tiek organizētas. Katrai darbnīcai ir dots neliels aktivitāšu apraksts un organizatoru kontaktinformācija.

Pieteikšanās kārtība

Pieteikšanās ikvienai no darbnīcām ir vienkārša. Izvēlieties darbnīcu, kurā vēlaties piedalīties un sazinieties ar izvēlētās darbnīcas koordinatoru (pa e-pastu vai tālruni). Organizatori atsūta Jums pieteikuma anketu, kas pilnībā aizpildīta jānosūta atpakaļ darbnīcas organizētājiem. Kad no darbnīcas organizatoriem saņemiet pilnībā apstiprinātu pieteikuma anketu, anketas kopija (skanētā, pa pastu vai faksu nosūtītā veidā) ir jāiesniedz abu valstu nacionālajās aģentūrās (Viena kopija – Latvijā “Akadēmisko programmu aģentūrā”; otra kopija tās Eiropas valsts aģentūrā, kurā notiek darbnīca). Viens interesents var pieteikties vienai darbnīcai

Latvijā Grundtvig darbnīcas koordinē Akadēmisko programmu aģentūra. Ja rodas neskaidrības vai jautājumi, droši sazinieties ar aģentūras pārstāvjiem. Savus jautājumus variet uzdot arī Zemgales NVO Centram. Būsim priecīgi palīdzēt atbildēt uz jūsu jautājumiem.