Variācijas par e-taloniem

e-talonsNo 1.oktobra var sākt pieteikties uz jauno Rīgas elektronisko biļeti, kas būs derīga braukšanai sabiedriskajā transportā un sauksies E-talons.

“Vienotā elektroniskā biļete jeb E-talons Rīgas sabiedriskajā transportā sāks darboties 2009. gada 1.martā, informēja RP SIA Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens. Turklāt svarīgi atzīmēt, ka līdz ar E-talona ieviešanu Rīgā netiek mainīta tarifu sistēma – saglabājas braukšanas karšu sistēma un viens tarifs, mainās tikai maksāšanas līdzekļi” teica L.Bemhens.
Zemāk ir redzama galerija ar dažāda veida taloniem. Sabiedrisko transportu lieto dažādi pasažieri un katram vajag savu X-talonu.

Obligāta pieteikšanās uz E-talonu būs visiem, kuriem ir piešķirtas atlaides. Man šķita interesanta lieta tas, ka šo biļeti varēs piekabināt pie sava bankas konta.

Savukārt tie, kas braukšanai sabiedriskajā transportā nesaņem atlaides, taču vēlēsies jau laicīgi kļūt par E-talona īpašniekiem un izmantot tā piedāvātās priekšrocības, piemēram, piesaistīt to savam bankas kontam un to vienkārši papildināt, anketas varēs lejupielādēt internetā vai saņemt Rīgas Satiksmes klientu apkalpošanas centros.

Savukārt pats E-talona dizains ir kroņa numurs. Iespējams, ka to ir veidojis kāds Internet Explorer fans, Microsoft Word un Microsoft Paint guru, kurš ir realizējis savas fantāzijas un rezultātā mēs esam ieguvuši šo lielisko E-talonu.

Kā kolēģi uzzināja, tad konkursā par labāko dizainu esot uzvarējis Ērika Stendzenieka kantoris.

Papildinājums

Vienā no saitēm uz šo ierakstu pazibēja informācija par to kā tika domāts nosaukums.

Эх, если бы народ знал, что вчера было…

Вариантов названия этого было масса

dižkarte, zibkarte (zibenīgā), unikarte (universālā) (у меня сразу ассоциация с Unibanka) и так далее. Но всякие дижкарте и зибкарте были бы также непонятны, но ещё и плохопроизносимы половиной пассажиров. Было устроено голосование по названию. э-талон (на билете он написан без тире как “эталон”) получил больше всех голосов, так как относительно просто произносится всеми пассажирами. А логотип с буквой “е” как у интернет-эксплорера, так это пусть Майкрософт в суд подаёт. Я от такого внешнего вида тоже не ввосторге, но, наверное французскому отделению американской компании всё же виднее – это их бизнес. А рига вообще ничего не теряет. в конце то концов поменять логотип можно. Я вообще не понимаю, зачем он понадобился. Но это, как понимаю, американская прихоть узнаваемости товара. Лично по он мог вообще никаких лого не иметь и никак не называться.

Diemžēl jebkāda oficiālā informācija tiek slēpta un tai pat žurnālisti netiek klāt. Tāpat arī citus dizaina variantus mēs neredzēsim.

Atis izveidoja biļeti Firefox lietotājiem.

BlackHalt piedāvā Otalonu.

Un Ne-talonu.

Un vēlāk izveidoja arī Odekolonu.

angelz piedāvā Stalonu.

Edgars ir izveidojis arī Netscape variantu.

angelz turpina ar mtalonu.

Un WC talonu.

Edgars turpina ar Quick Time.

Edgars piedāvā variantu McDonalda apmeklējumiem. Ar šo talonu varēs ne tikai pārvietoties sabiedriskajā transportā, bet arī uzpildīties McDrive.

Turpinājums BMW braucējiem no angelz.

aamen veltījums.

Bad izveidojis speciālas biļetes Linux lietotājiem.

Matemātiķiem veltījums no cyxob.

un Э-талон.

dmd versija lynx lietotājiem.

Tapa ieguldījums.

Edgars turpina.

japets izveidoja otru talonu versiju lynx lietotājiem.

Blackhawk variants.

ThA-B i-talons.

Velko i-talons nr.2.

mushroom piedāvā tamponus.

Noname piedāvā Eagle Talonu.

M piedāvā E-tanolu.

talooons piedāvā.

Aux iemeta šo.

Evans piedāvā wtf? talonu.

Reinis piedāvā poketalonu.

KaKTyCC piedāvā Yo talonu.

Resurss