Atskats uz „Plop, Plop, Fizz, Fizz, Oh, What a Robot it is?”

No 5. Decembra līdz 12. Decembrim Rīgas Tehniskās universitātes telpās norisinājās starptautisks robotu būves seminārs „Plop, Plop, Fizz, Fizz, Oh, What a Robot it is?”. Nedēļas garumā jaunieši no dažādām Eiropas valstīm dalījās savās zināšanās un pieredzē, būvējot mini sumo robotus, iepazīstot cits cita kultūru, Rīgu un Latviju.

Semināra dalībnieki apguva praktiskas iemaņas darbojoties ar elektronikas komponentēm, kā arī pierādīja savas zināšanas programmēšanā un vislabākā robota konstruēšanā.

Paralēli robotbūvei, visi semināra dalībnieki izbaudīja viņiem nepierasti auksto Latvijas ziemu, kultūru un apskatīja divas skaistākās pilsētas Rīgu un Siguldu.

Dalībniekiem bija sagatavotas nelielas orientēšanās sacensības Rīgas ielās, kuras nedaudz ekstrēmākas padarīja fakts, ka āra temperatūra bija stipri zemāka nekā dalībnieki ikdienā bija pieraduši. Turklāt šoreiz apskates objekti bija jāatrod bez kartes, tikai ar komandas spēkiem, tādējādi veicot dažādus smieklīgus uzdevumus, ne tikai Rīga tika apskatīta, bet arī komandas biedri iepazīti. Daudzi augstu novērtēja iespēju sasildīties ar malku Latvijas nacionālā dzēriena aukstā ziemas vakarā, iemācīties dejot tautu dejas. Daudzi dalībnieki pirmo reizi dzīvē kāpa uz slidām un iemācījās slidot, dziedāt populāras karaokes dziesmas gan ne tik pierastā latviešu, gan savas valsts valodā.

Visi pasākuma dalībnieki bija aicināti apmeklēt vienu no RTU Ziemassvētku ballēm, kur ikviens izbaudīja, kas ir augstskolas balle, jo kā atklājās, ļoti daudzās ārvalstu augstskolās šādas balles netiek rīkotas, bija iespēja dejot balles dejas un ne tikai.

Nedēļas nogalē, kad visi sumo roboti jau bija uzbūvēti un bija izmēģināti nelielās robotu cīņās, dalībnieki tika aizvesti uz Siguldu, kur viņus sagaidīja nākamie pārsteigumi – pirts un pēc tās iespēja izpeldēties ledus aukstā ūdenī vai izbaudīt pikošanās priekus.

Pēc nedēļas nogales atgriežoties Rīgā, visiem organizatoriem tika pateikts lielais paldies un izbaudīta atvadu ballīte, kurā lielu prieku dalībniekiem sagādāja organizatoru sarūpētie suvenīri, kā arī uzņēmuma „SAF Tehnika” sarūpētā balva labākajam robotam, kas aizceļoja uz Serbiju.

Seminārs tika rīkots starptautiskas tehnisko universitāšu studentu asociācijas EESTEC ietvaros (http://ditfsp.rtu.lv/eestec/ ). Organizatori ļoti lielu paldies saka atbalstītājiem iRobot, Fazer, Aldaris, kā arī Rīgas Tehniskajai universitātes Datorzinātņu un Informācijas Tehnoloģijas, Elektronikas un Telekomunikāciju un Enerģētikas un Elektrotehnikas fakultāšu dekāniem par izrādīto atbalstu.

Ar nepacietību gaidām nākamo EESTEC semināru, kas ikvienam sniedz iespēju mācīties, iegūt jaunas zināšanas, dalīties pieredzē ar citu valstu studentiem. Pozitīvas emocijas šeit iegūst ikviens! :)

Uz tikšanos nākamajā pasākumā!