Nano – mūsdienu revolūcija

Cilvēkam izdodas fiksēt arvien sīkās pasaules daļiņas, kas paver neticamas iespējas izmanīt arī ikdienas dzīvi. Lai uzzinātu, cik tas ir ticami un nopietni, RTU studenti organizēs trešo Zinātnes pagraba diskusiju «Nano – mūsdienu revolūcija».  Diskusija «Nano – mūsdienu revolūcija?» ceturtdien, 2. decembrī norisināsies RTU izstādes «Leonardo ģēnijs» telpās, Kaļķu ielā 1, pagrabstāvā.
Plkst.19 studenti kopā ar dažādu nozaru ekspertiem un ciemiņiem meklēs atbildes uz jautājumiem – vai nanotehnoloģijas ir mūsdienu industriālā revolūcija vai tikai zinātnieku pētījumu ‘modes kliedziens’, kas īsti ir nanotehnoloģijas, cik plašs ir to pielietojums pašreiz un  nākotnē, cik būtiski tas izmainījis mūsu ikdienu un kā lai pieņem to, kas acīm nav saskatām.

Diskusiju vadīs RTU Būvniecības fakultātes Materiālu un konstrukciju institūta vadošais pētnieks Kaspars Kalniņš.

Diskusijas mērķis ir atklāt zinātnes aizraujošo pusi, lai rosinātu interesi par zinātni. Pasākumu organizē RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļa.

2010. gadā Nobela prēmiju fizikā ieguva zinātnieki A.Geims un K.Novoselovs, par viena atoma bieza slāņa izolēšanu – grafēnu, kam tiek piedēvētas neticamas īpašības. Cik sīki vēl ir iespējams ieskatīties mūsu pasaules uzbūvē?

Vairāk informācijas:

Līva Dzene,
RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas vadītāja
Tālr.: 27896240
E-pasts: liva.dzene@rtusp.lv