Piecās Latvijas pilsētās norisināsies piecas „Tehnisko jaunrades dienu 2010” darbnīcas!

„Tehniskās jaunrades dienas 2010” ir izglītojoša un motivējoša rakstura 5 pasākumu cikls, kas notiks novembrī dažādās Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Valmierā, Rēzeknē un Liepājā. Pasākuma laikā dalībnieki veidos sacensību priekšmetus, ar kuriem sacentīsies 5 disciplīnās – robotikā, ķīmijā, programmēšanā, transportlīdzekļu konstruēšanā un ūdens rata būvē.

Pasākumi tiks rīkoti:

6. novembrī plkst. 12.00 – Rīgā, Rīgas Tehniskajā universitātē
7. novembrī plkst. 12.00 – Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē
14. novembrī plkst. 12.00 – Valmierā, Vidzemes Augstskolā
21.novembrī plkst. 12.00 – Rēzeknē, Rēzeknes Augstskolā
28.novembrī plkst. 12.00 – Liepājā, Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiālē


Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja patstāvīgi, saņemot treneru konsultācijas un pamācības, izveidot kādu no pieciem sacensību disciplīnu priekšmetiem, ar kuriem vēlāk sacensties. „Robotikas darbnīcā” varēs uzbūvēt sumo robotu, kura uzdevums ir izgrūst otru sacensību robotu no speciāli izveidota ringa. „Mehānikas praktikumā” dalībnieki konstruēs transportlīdzekli ar diviem, trīs vai pat četriem riteņiem un pētīsi to aerodinamiku, ripinot no slīpas trases. „Ķīmijas virtuvē” būs iespēja izveidot darbīgu vulkānu no vielām, kuras var atrast jebkurā virtuvē. „Energo stacijā” dalībnieki varēs saražot enerģiju, uzbūvējot ūdens ratu un to novietojot uz ūdens dzirnavām. „Programmēšanas labirintā” būs iespēja apgūt programmēšanas pamatiemaņas, lai izveidotu algoritmu, kas vadīs skudru koloniju.

Pasākuma laikā darbosies informatīvais stends, kur varēs saņemt konsultāciju par dabas, dzīvības un inženierzinātņu studiju iespējām augstskolās. Apmeklētājiem būs iespēja nofotografēties ar neparastajām tehniskajām galvām, kā arī vērot „Ķīmijas trikus”, ķīmijas eksperimentu paraugdemonstrējumus.

Dalība pasākumā ir bez maksas, dalībnieki tiks nodrošināti ar darba rīkiem un materiāliem. Dalības reģistrēšana iepriekš nav obligāta taču tā ir vēlama, jo dalībniekiem, kur pieteikušies iepriekš, ir priekšroka piedalīties disciplīnās, kurās tie ir norādījuši.

Nāc pats un ņem līdzi draugus, jo tehniski jaunieši – spējīgi jaunieši! Vairāk informācijas, kā arī reģistrēšanās anketu meklē www.tjd.lv .

„Tehniskās jaunrades dienas 2010” organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu. Pasākums tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.