Studentu kartinga sacensības – „Rockstar kartinga kauss”

2010. gada pavasaris Latvijas augstāko izglītības iestāžu studentiem būs īpašs. Tuvosies ne tikai kārtējā sesija, bet arī pirmās studentu kartinga sacensības – „Rockstar kartinga kauss”. Sacensības organizē Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments sadarbībā ar biedrību „13.promociju padome – Mehi”.Piedalīties „Rockstar kartinga kausā” tiek aicināti studenti no visām augstākās izglītības iestādēm Latvijā. Līdz 19. aprīlim visi interesenti varēs pieteikties atlases sacensībām. Tajās tiks noskaidrotas 10 ātrākas skolu komandas, kas tiksies „Rockstar kartinga kausa” finālsacensībās.
Autosports ir viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā. Kartings ir autosporta pats pamats un sākums, lai kļūtu par izcilu autosportistu. Kartings ir viens no pieejamākajiem autosporta veidiem, ar kuru var sākt nodarboties izmantojot īres kartingus. Ar “Rockstar kartinga kausa” palīdzību autosports un aktīvs dzīves veids tiek popularizēts arī studentu vidū.
Atlases sacensības norisināsies „Ātruma Cilts” kartinga hallē sākot no 21.aprīļa vienas izglītības iestādes ietvaros. Atlases sacensībās tiks izveidota  komanda 6 cilvēku sastāvā, kas pārstāvēs savu augstskolu „Rockstar kartinga kausa” finālsacensībās.
Finālsacensības norisināsies 5. maijā „SK 333” kartinga trasē, kur tiksies 10 labāko augstskolu komandas. „Rockstar kartinga kausa” finālsacensības būs vienas stundas brauciens augstskolu starpā. Studentu ātrākā komanda būs tā, kas sacensību laikā nobrauks visvairāk apļus.

„Jau tagad interesi par šīm studentu kartinga sacensībām ir izrādījuši daudzi studentu.  Interesanti ir tas, ka sacensībās piedalīsies gan pieredzējuši sportisti, gan tādi studenti, kam autosports ir hobijs vai aizraušanās. Komandā ir seši cilvēki, tāpēc vienam līderim nav būtiskas nozīmes, jo kā ik vienā komandu sportā, rezultātu nosaka komandas kopējā sagatavotība un sadarbība,” stāsta „Rockstar kartinga kausa” organizators Rolands Blumbeks.

Sacensību nolikums atļauj organizatoriem veidot arī vairākas komandas no vienas izglītības iestādes, kā arī apvienotās komandas. Dalības maksa – 4 Ls par atlases sacensībām, bet finālsacensības ir bezmaksas.
Pieteikšanās atlases sacensībām ir līdz 19.aprīlim. Pieteikuma anketa ŠEIT.

Sacensības atbalsta – RTU Studentu parlaments, Rockstar energy drink, Mehi, Latvijas Autoinženieru asociācija,  Sporta Komplekss 333, „Ātruma Cilts” kartinga halle.