Vasaras prakšu konkurss studentiem “Labā prakse”

Turpinot aizvadītajā gadā veiksmīgi sākto vasaras prakšu projektu «Labā prakse», kad Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) inženierzinātņu studenti devās uz profesijai atbilstošu prakses vietu kādā no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem un saņēma prakses stipendijas, trešdien, 7. aprīlī, RTU atklāja šā gada vasaras prakšu konkursu studentiem.

«Pagājušajā vasarā projekts «Labā prakse» RTU tika organizēts pirmoreiz. Pēc projekta noslēguma saņēmām ļoti labas atsauksmes gan no studentiem, gan no prakses vietu nodrošinātājiem, tāpēc šogad prakses vietu skaits ir trīskāršots. Šogad RTU studentiem tiek piedāvātas 30 vasaras prakses vietas lielākajos uzņēmumos un Cēsu novada pašvaldībā. Prakses laikā studenti saņems arī stipendijas. Lai prakses vietas un stipendijas iegūtu motivētākie studenti, tiks organizēts konkurss, kas noslēgsies 7. maijā.» stāsta RTU kanclers Ingars Eriņš.
Hipotēku bankas valdes locekle Baiba Brigmane atzīst, ka laikā, kad nevienam neklājas viegli, uzņēmumi un izglītības iestādes meklē jaunas, veiksmīgas sadarbības formas, kuru rezultātā tiek sekmēta valsts attīstība: «Hipotēku banka kā valsts attīstības banka atbalsta inovatīvus projektus un drosmīgas idejas, un mēs redzam, ka tieši uzņēmīgākajos studentos ir liels potenciāls inovatīvu ideju radīšanai. Projekts «Labā prakse» mūsu skatījumā ir lielisks piemērs, kā atbalstīt nākotnes izcilos speciālistus jau šodien. Vienlaikus mūsu mērķis ir atbalstīt arī uzņēmumus, jo arī viņiem ir vajadzīgi jauni, spējīgi cilvēki.»
Vienīgās pašvaldības pārstāvis, kas iesaistījies projektā «Labā  prakse», Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders atzīst, ka priecājas sadarboties ar RTU, un stāsta, ka Cēsu novads prakses projekta rezultātā cer starp RTU studentiem atrast jaunus, radošus cilvēkus, kas varētu piedāvāt, piemēram, praktiskas idejas Cēsu novada siltumapgādes sistēmas uzlabošanai.
Vasaras prakšu  konkursa «Labā prakse» mērķis ir popularizēt inženierzinātnes un veicināt studentu ieinteresētību un zināšanas izvēlētajā studiju jomā. Konkurss noritēs no 7. aprīļa līdz 7. maijam. Konkursā atlasītajiem studentiem vasarā būs iespēja iziet vienu mēnesi ilgu praksi vadošajos Latvijas uzņēmumos, kā arī saņemt 150 līdz  200 latu lielu stipendiju, ko nodrošina konkursa atbalstītāji.

Vasaras prakses RTU studentiem šovasar piedāvās AS «SAF Tehnika», SIA «GRUNDFOS Pumps Latvia», SIA RKF «NOOK LTD», SIA «Var C», AS «Dzintars», SIA «Microsoft Latvia», SIA «Citrus Solutions», SIA «DPA», SIA «A-Dzīvība », SIA «Latvijas Mobilais telefons», valsts AS «Latvijas Hipotēku un zemes banka», SIA «OptiCom», SIA «Eko mājas», SIA «Dendrolight», AS «Seesam Latvia», AS «Balta», AS «Air Baltic Corporation», SIA «Lattelecom Technology», Cēsu novada pašvaldība, SIA «IBM Latvija», kopumā nodrošinot vairāk nekā 30 prakses vietas.
Vasaras prakšu konkursu «Labā prakse» RTU organizē Hipotēku banka, RTU Studentu parlaments un RTU Attīstības fonds. Konkursa finansiālie atbalstītāji ir Hipotēku banka, SIA «Microsoft Latvia», SIA «Latvijas Mobilais Telefons» SIA «Citrus Solutions», SIA «A-Dzīvība », SIA «IBM Latvija», AS «Air Baltic Corporation» un Cēsu novada pašvaldība.

KONKURSA NOLIKUMS ŠEIT.

STUDENTU ATSAUKSMES ŠEIT.