BEST Inženieru sacensības

Sestdien, 26.februārī, RTU Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, pulcēsies 150 apņēmīgi studenti un divas vidusskolēnu komandas, kas interesentiem demonstrēs savas zināšanas un prasmes gada interesantākajā jauno inženieru cīņā – RTU BEST Inženieru sacensībās. Sacensību sākums – plkst.9.

Studentu un skolēnu komandas sacentīsies divās sacensību kategorijās: situācijas analīzē un konstruēšanā. Studenti, kuriem tuvāka tehnisko jautājumu plānošana, analizēšana un lēmumu pieņemšana, sacensībās startēs situācijas analīzes kategorijā, kuras uzdevums šogad ir tapis ar uzņēmuma AS «Severstaļlat» palīdzību. Savukārt studenti, kuri vēlas risināt praktisku inženiertehnisku uzdevumu, sacensībās startēs konstruēšanas kategorijā, kuras uzdevumu šogad ir sarūpējis uzņēmums AS «Latvenergo».

Katras kategorijas uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties Baltijas BEST Inženieru sacensībās, kas no 13. līdz 16.aprīlim norisināsies Kauņā. Latvijas jauniešiem Kauņā būs iespēja sacensties ar Igaunijas, Lietuvas un Krievijas pārstāvjiem. Baltijas BEST Inženieru sacensību uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz Eiropas BEST Inženieru sacensībām Stambulā.

RTU BEST Inženieru sacensības ir projekts, kura mērķis ir sniegt iespēju jauniešiem  izmantot inženiertehniskās prasmes un teorētiskās zināšanas praksē. Sacensības ir lieliska izdevība savstarpēji komunicēt, strādāt komandā un īstenojot asprātīgas, radošas un inovatīvas idejas.

Šogad pirmo reizi RTU BEST Inženieru sacensībās piedalīsies arī divas Latvijas vidusskolēnu komandas no Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijas un Valmieras Valsts ģimnāzijas– šie skolēni ir veiksmīgi izturējušas atlases kārtu, tāpēc ir aicināti klātienē mēroties spēkiem ar inženierzinātņu studentiem.

RTU BEST Inženieru sacensības notiks jau astoto gadu pēc kārtas. Tās rīko RTU studentu organizācija BEST – Riga – starptautiskās Eiropas Tehnisko universitāšu studentu apvienības Board of European Students of Technology (BEST) pārstāvniecība Latvijā, kurā jau šobrīd brīvprātīgi darbojas 50 aktīvi un mērķtiecīgi RTU studenti.

Vairāk informācijas: www.sacensibas.rtu.lv