Spageti tiltu konstruēšanas sacensības

Ikviens RTU students ir aicināts piedalīties spageti tiltu konstruēšanas sacensību „STiKS 2” pavasara konstruēšanas posmā, kā arī 1. Latvijas atklātajās spageti tiltu konstruēšanas sacensībās, kas RTU norisināsies 12. martā. Dalību abās sacensībās iespējams apvienot. Pieteikšanās – līdz 7. martam. Uzvarētāji dosies uz pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātu Ungārijā.
„STiKS 2” pavasara konstruēšanas posma dalībnieki – 25 RTU studentu komandas – sešu stundu garumā būvēs tiltus un sacensību noslēgumā tiesnešu uzraudzībā salīdzinās uzbūvēto tiltu izturību. Savukārt 1. Latvijas atklātajās spageti tiltu konstruēšanas sacensībās piedalīsies jebkurš interesents, kurš būs iepriekš pieteicies un sacensību norises vietā ieradīsies ar iepriekš uzbūvētu spageti makaronu tiltu. Tā izmēri nedrīkst pārsniegt 1,1m platumā un maksimālajam svaram jābūt 1kg. Abās sacensībās uzvarēs tās dalībnieku komandas, kuru tilti izrādīsies visizturīgākie.

Spageti makaronu tiltiem sacensību noslēgumā tiks pārbaudīta slodzes izturība. Gan konstruēšanas posma, gan atklāto sacensību dalībnieku iesniegtie tilti tiks testēti sacensību norises dienā pēc konstruēšanas posma noslēguma. Spriežot pēc iepriekšējo gadu pieredzes, svarīgākais ir pareizi izvēlēta tilta konstrukcija un precizitāte, to būvējot – atzīst organizatori.

Lai pieteiktos sacensībām, RTU studentiem jāizveido komanda un līdz 7. martam tā jāpiesaka dalībai sacensībās, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu, kas atrodama mājaslapā www.mehi.lv.

Detalizētāka informācija un sacensību nolikumi – RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes Studentu pašpārvaldes mājaslapas www.mehi.lv sadaļās STiKS 2 un STiKS atklātās sacensības..

Abu sacensību studentu klases uzvarētājiem tiks dota iespēja startēt pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā Ungārijā 20. maijā.

Sacensības rīko TMF Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļu.

Sacensības atbalsta SIA Lattelecom un Rīgas Tehniskā universitāte.

Vairāk informācijas:
Aigars Maģītis
Spageti tiltu konstruēšanas sacensību koordinators
E-pasts: aigars.magitis@mehi.lv
Tel. nr.: +371 26896347