Trešajai RTU absolventu Zelta Fonda izlasei pieteikti 116 izcilnieki

Tuvojoties 2010./2011. studiju gada pavasara semestra noslēgumam un vasaras izlaidumiem, RTU Karjeras centrs sācis veidot trešo RTU Zelta fonda izlasi, kurā ar nolūku cildināt izcilākos RTU absolventus, tiek apkopoti labāko konkrētā semestra absolventu vārdi. Trešajai Zelta fonda izlasei pieteikti 116 šī semestra absolventi.

Kandidātus iekļaušanai RTU Zelta fondā ir izvirzījuši attiecīgo studiju programmu direktori sadarbībā ar RTU Karjeras centru. Izvirzīt studentus iekļaušanai Zelta izlasē bija iespējams līdz 16. maijam. Zelta fondā iekļauto studentu vārdi tiks paziņoti jūlijā, informē RTU Karjeras centra projektu vadītāja Una Vorma.

Izvērtējot labākos absolventus, tiek ņemta vērā ne tikai studenta vidējā svērtā atzīme, bet arī studiju laikā veiktās sabiedriskās aktivitātes, panākumi zinātnē, sportā un cita veida aktivitātes. Katra semestra absolventu izlasē tiek iekļauti ne vairāk par 100 absolventiem, no kuriem vismaz 30% maģistranti.

RTU absolventu Zelta izlase ik semestri tiek publicēta RTU mājaslapā, kā arī īpašā RTU Zelta fonda informatīvajā izdevumā. Izdevumu, kurā iekļauts potenciāli spējīgāko jauno darbinieku zelta saraksts, ik semestri saņem RTU Karjeras centra sadarbības uzņēmumi.

RTU Zelta fonds tiek veidots, sākot ar 2009./2010. studiju gada pavasara semestri. Pirmajā izlasē tika iekļauti 68 RTU absolventi, 2010./2011. studiju gada rudens semestra izlasē tika iekļauti 19 RTU absolventi, līdz ar to šobrīd kopumā RTU Zelta fonda reģistrā ir iekļauti 87 labākie RTU absolventi. 

Ar RTU Zelta fonda izlasi un plašāku projekta aprakstu ir iespējams iepazīties RTU mājaslapā.

Šajā semestrī projektu piekrituši atbalstīt AS «Swedbank» un SIA «CitrusSolutions».

AS «Swedbank» jauniešu segmenta vadītāja NadeždaTarakanova stāsta: «Mums ir prieks un gandarījums atbalstīt aktīvus, zinātkārus un mērķtiecīgus studentus. Ceram, ka iekļūšana RTU Zelta fonda izlasē viņiem būs kā papildu stimuls sasniegt izcilus rezultātus arī pēc universitātes absolvēšanas. Domāju, ka nākotnē vēl daudz dzirdēsim par RTU Zelta fondā iekļautajiem jauniešiem – viņi būs tie, kas veicinās Latvijas tautsaimniecības izaugsmi, dos ieguldījumu zinātnes attīstībā, uzstāsies kā viedokļu līderi un organizēs sabiedriskas aktivitātes. Draudzīgs atbalsts, kas sniegts īstajā brīdī, ļaus mums augt kopā».

RTU Karjeras centrs