Aicinājums RTU studentiem doties ekskursijās uz uzņēmumiem

No 13. līdz 17. februārim notiks „Atvērto durvju nedēļa”, kas sniedz iespēju jauniešiem doties ekskursijās uz 40 Latvijas uzņēmumiem. Ekskursiju laikā būs iespēja apskatīt uzņēmumus, iepazīt uzņēmumu aizkulises, uzzināt par karjeras iespējām uzņēmumos, kā arī pieteikties prakses vietām.  Pieteikšanās no 1. Februāra portālā Prakse.lv.
Šī gada projektā piedalās uzņēmumi, kuri ir ne tikai lielākie nozaru pārstāvji, bet arī veiksmīgi pierādījuši sevi darba tirgū – gan Latvijā, gan pasaulē. Ekskursiju dalībniekiem būs iespēja apmeklēt „Latvenergo” un „RĪGAS SILTUMS” objektus, kas parasti apmeklētājiem ir slēgti, jo ir valsts mēroga objekti. Pie sevis aicina arī „Latvijas dzelzceļš”, kas ir lielākais darba devējs valstī. Visiem, kam saista mediji, būs interesanti viesoties „Draugiem.lv” jaunajā birojā, pavisam jaunajā radio stacijā „Spin FM”, portālos „ISIC.lv” un „E-klase.lv”.  Topošie skatuves mākslinieki un kino mīļi aicināti apmeklēt „Dailes teātri”, „Jauno Rīgas teātri” un „Forum Cinemas”. Pārtikas un tirdzniecības nozares interesantiem ekskursijas piedāvā „MAXIMA” , „Rimi”, „Latfood”, „Fazer Bakeries” un „Coca Cola HBC Latvia”. Viens no vadošajiem mobilo sakaru operatoriem „Bite” aicina pie sevis topošos telekomunikāciju speciālistus. Topošos finanšu un banku speciālistus noteikti interesēs viesoties „DNB” un „Citadele Banka”. „Scania Latvia” būs aizraujoši apmeklēt ne tikai topošajiem auto mehāniķiem, bet arī auto pārdevējiem. „Sidrabe” iepazīstinās ar karjeras iespējām augsto tehnoloģiju ražošanas jomā, savukārt „Severstaļlat” informēs par karjeras iespējām metālapstrādes biznesā. Viens no vadošajiem IT nozares uzņēmumiem „DPA” ekskursiju dalībniekiem parādīs IT nozares prestižu un nepieciešamību. Ar jaunākajām aktualitātēm un karjeras iespējām būvniecībā iepazīstinās „Merks” un „Re&Re”. Pie sevis aicina arī viens no lielākajiem eksportētājiem „Valmieras Stila šķiedra”, ekskluzīvais SPA hotelis „Baltic Beach Hotel”, apdrošināšanas pakalpojumu sniedzējs „Ergo”, lielākais parfimērijas un kosmētikas ražotājs Baltijā „Dzintars”, digitālās TV sniedzējs  „IZZI”, „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” un optikas salons „Metropole”.  

Līga Sleņģe, SIA „Maxima Latvija” Personāla vadības departamenta direktore: „ „Atvērto durvju nedēļā” ikvienam būs lieliska izdevība uzzināt „Maximas” veiksmes formulu – kā, sākot burtiski no nulles, 10 gados kļūt par Latvijas lielāko darba devēju un lielāko veikalu tīklu. Mēs turpinām un turpināsim izaicināt konkurentus ar attīstības ātrumu un jaunām biznesa idejām. Vēl noderīgāk būs savām acīm ieraudzīt „Maximas” veiksmes virtuvi, kurā atbildīgi, radoši un vienoti strādā 7250 cilvēki: veikalos, pārtikas ražošanas cehos, loģistikas centros un birojos. Izmantojiet iespēju iepazīt mūsu veiksmi un iedomāties nākotni kopā ar mums!”

„Atvērto durvju nedēļa” ir lielākais profesionālās orientācijas projekts valstī. To rīko karjeras portāls Prakse.lv. Projekts notiek jau piekto gadu pēc kārtas un to kopā apmeklējuši vairāk kā 14 000 jauniešu.

 

Kontaktinformācija: Līga Gablika, mob.tel.: 26 428 498, e-mail: liga@prakse.lv