Kā ideju palaist pasaulē? Uzzini konkursa „Ideju kauss 2012” atklāšanā Rīgas Dzemdību namā!

Biznesa idejas tapšana un tās īstenošana lielā mērā līdzinās bērna nākšanai pasaulē – tā uzskata konkursa „Ideju kauss 2012” rīkotāji, tādēļ konkursa atklāšanas pasākumu šoreiz rīko vietā, kur ik dienas pasaulē nāk, iespējams, arī nākamie izgudrotāji un uzņēmēji, – Rīgas Dzemdību namā.

Jau otrdien, 4.septembrī plkst. 13.00 ikviens interesents ir aicināts doties uz Miera ielu 45, kur Rīgas Dzemdību nama zālē (1.stāvā pie apsardzes pa labi) inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju kauss 2012” atklās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) kanclers Ingars Eriņš, SEB bankas valdes priekšsēdētāja vietniece Ieva Tetere un konkursa „Ideju kauss 2011” uzvarētājs , SIA “HugLock” valdes priekšsēdētājs Bruno Mellis. Pasākumu vadīs reklāmas aģentūras „McCann Worldgroup Rīga” vadītājs, konkursa „Ideju kauss 2012” kreatīvais direktors Gatis Mūrnieks.

LIAA direktors A.Ozols uzsver: „Šis ir sestais gads, kopš notiek konkurss „Ideju kauss”, un iepriekšējo gadu laikā mūsu eksperti ir iepazinuši vairāk nekā 2000 unikālu, inovatīvu biznesa ideju, no kurām ievērojams skaits ir pārtapušas veiksmīgā, patstāvīgā uzņēmējdarbībā. Īpaši liels prieks un gandarījums ir par tiem jaunajiem uzņēmējiem, kurus sastopam arī citos, jau pieredzējušākiem uzņēmējiem domātos pasākumos. Gribu cerēt, ka mums būs pamats arī nākamajos gados lepoties ar šī gada konkursa dalībniekiem.”

Atklāšanas pasākuma ietvaros norisināsies arī informatīvais seminārs interesentiem, kuri vēl tikai apsver, vai iesniegt savu biznesa ideju konkursa ekspertu vērtēšanai un kā to pareizāk darīt. Savā inovatīvas biznesa idejas īstenošanas pieredzē dalīsies uzņēmuma SIA „80 Art” vadītājs Toms Bergs, par LIAA piedāvāto atbalstu biznesa uzsācējiem stāstīs LIAA pārstāvis Guntis Lauskis, konkursa „Ideju kauss 2012” vērtēšanas kritērijus skaidros RTU Biznesa atbalsta un attīstības centra vadītājs Modris Ozoliņš, bet savas domas par to, kā efektīvāk rosināt sabiedrības interesi par savu jauno, unikālo biznesa piedāvājumu, paudīs tehnoloģiju bloga krizdabz.lv autors Kristaps Skutelis.

Informācija par pasākumu un programmu pieejama konkursa „Ideju kauss” mājas lapā www.idejukauss.lv.

Pasākumu un informatīvo semināru apmeklēt aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuram ir interese par uzņēmējdarbības uzsākšanu, inovāciju ieviešanu un dalību inovatīvo biznesa ideju konkursā „Ideju kauss 2012”. Pasākumā aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji.

Atgādinām, ka šogad konkursa rīkotāji izlēmuši vērst uzmanību uz ekonomiskās un demogrāfiskās situācijas savstarpējo saistību, norādot, ka ir sasniegts zemākais dzimstības līmenis, kāds Latvijā novērots (vidēji 1,1 bērns uz vienu sievieti). Lai mainītu situāciju, par konkursa „Ideju kauss 2012” komunikācijas centrālo ziņu izvēlēts provokatīvs aicinājums uzlabot šo radītāju – laižot pasaulē idejas, apzinoties, ka labākās no tām saņems finansiālu atbalstu un sekmīga to realizācija kalpos par piemēru to pozitīvajam iespaidam uz tautsaimniecības un labklājības veicināšanu.

Konkursā „Ideju kauss 2012” savas biznesa idejas ikviens pilngadīgs Latvijas iedzīvotājs var iesniegt līdz šā gada 16. septembrim. Konkursa naudas balvu fonds ir 10 000 latu. Sīkāka informācija www.idejukauss.lv.

Inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju kauss” jau sesto gadu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Šī gada partneri — Rīgas Tehniskā universitāte un SEB banka. Konkurss tiek īstenots LIAA projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Papildu informācija:

Juris Iljins
Projekta “Ideju kauss 2012”
Vadītāja vietnieks
+ 371 27856250
Juris.iljins@rtusp.lv
LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa,
Tālrunis: 67039422