Nāc iepazīt inženierzinātnes Baltijas Robotikas sacensībās „Baltic Robot Sumo”!

Tieši tevi, kam vienmēr interesējuši roboti un tehnoloģijas un arī tevi, kas par tādiem ir tikai dzirdējis un vēlas par tiem uzzināt vairāk, aicinām apmeklēt lielākās robotikas sacensības Baltijā – „Baltic Robot Sumo”! Ņem līdzi draugus, brāļus, māsas un citus radus un kopā nāciet iepazīt inženierzinātņu radošāko un interesantāko pusi.

Sacensības „Baltic Robot Sumo” norisināsies 12. maijā no plkst. 11 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, Ķīpsalas 8, Rīgā. Pasākuma ieeja ir bezmaksas.

Mūsdienās dažādi roboti palīdz veikt sarežģītas darbības gan rūpnīcās, gan sadzīvē, gan lauksaimniecībā. Taču, vai zināji, ka robotus var uzbūvēt arī tava vecuma jaunieši un studenti? Robots būtībā ir ierīce, kuru konstruētājs var izveidot jebkādas formas, apvienojot elektronikas, mehānikas un programmēšanas zināšanas, un piešķirot tam intelektu kāda noteikta uzdevuma veikšanai.

Baltijas Robotikas sacensībās varēsi vērot robotus, kas veic dažādus uzdevumus. Sumo robotu uzdevums ir izstumt pretinieka robotu no ringa. Šī uzdevuma veikšanā sacenšas gan lieli, gan mazi, gan arī putekļusūcēju roboti. Līnijas sekotāju robotu uzdevums ir pēc iespējas ātrāk veikt trasi, sekojot melnai līnijai. Taksometra vadītāju robotu uzdevums ir orientēties nelielas pilsētas modelī. Tāpat norisināsies pirmais Latvijas Lego līgas čempionāts, kur roboti risinās „gudro gājienu” uzdevumus.

Paralēli sacensībām, tev būs iespēja vērot robotu paraugdemonstrējumus, kuros pārliecināsies par robotu dažādību un iespējām, kurām tie ir pielāgoti. Kā arī varēsi izmēģināt roku neliela autonoma robotiņa – robotvaboles konstruēšanā, izveidot muzicējošu zīmuli vai cilvēciņus ar spožām actiņām, kas izmanto enerģiju no izlietotām baterijām, un izmēģināt Robotino robotus. Protams, būs arī dažādas atrakcijas, kā, piemēram, varēsi iejusties Sumo cīkstoņa ādā.

Baltijas robotikas sacensības „Baltic Robot Sumo” rīko RTU Robotikas klubs ciešā sadarbībā ar Bērnu zinātnes centru „Z(in)oo”, RTU Studentu parlamentu un Rīgas Tehnisko universitāti.

Vairāk informācijas meklē www.robotika.lv