Noskaidroti konkursa “Mis un Misters RTU 2013″ finālisti

29. novembrī RTU galvenajā ēkā Kaļķu ielā 1 valdīja īpaša gaisotne. Uz nopietnu cīņu par vietu skaistuma un inteliģences konkursa “Mis un Misters RTU 2013” finālā bija sapulcējušies 38 RTU studenti. Katram nācās pierādīt un parādīt sevi žūrijas priekšā, kura bija patiešām prasīga un vēlējās redzēt labu sniegumu, jo nākamajā kārtā iekļūt lemts vien desmit dalībniekiem.
Atklāšanas uzrunā RTU galvenās ēkas Mazajā zālē žūrijas priekšsēdētāja Asja Visocka kopā ar pārējiem pārstāvjiem: RTU Studentu parlamenta kultūras nodaļas vadītāju Mārtiņu Taulaviču, LNO solisti Baibu Berķi, konkursa “Mis un Misters RTU 2011” titula  “Mis RTU 2011” ieguvēju Agnetu Veženkovu un RTU Studentu kluba projektu vadītāju Inesi Krūmu vēlēja labu veiksmi un izturību visiem dalībniekiem. Vēlāk tapa arī visu dalībnieku un žūrijas locekļu kopbilde.

Katram kandidātam nācās sevi parādīt četros dažādos uzdevumos. Viens no tiem bija talanta prezentēšana. Šeit katram dalībniekam bija žūrijas priekšā nedaudz jāpastāsta par sevi un jānodemonstrē kāds savs talants. Žūrijai nācās vērtēt ļoti dažādus priekšnesumus – gan dziedāšanu, dejošanu, ģitārspēli, dzejoļu skaitīšanu, gan prezentāciju par motosportu, īstus kulinārijas brīnumus u.c.. Interesantu reakciju izraisīja priekšnesums, kura laikā dalībnieks rādīja, kā pacelt guļošu meiteni. Nereti žūrija vēlējās redzēt vēl vairāk un izskanēja tādi lūgumi, kā parādīt polkas soļus, tēlot zaķi vai “Laumas” modeli. Lai vai cik dažādi arī nebūtu dalībnieku talanti, viens gan ir zināms droši – to ir daudz un katram pa vairākiem, tādēļ no žūrijas puses bieži atskanēja jautājums – kā to visu ir iespējams savienot ar mācībām, darbu un brīvo laiku. Bija jāsniedz arī atbilde par to, kā studenti iztēlojas savu nākotni, ko vēlas darīt pēc augstskolas absolvēšanas.

Otrais uzdevums, ko nācās veikt ikvienam fināla kandidātam, bija iemācīties deju soļus. Šajā pārbaudījumā profesionālas horeogrāfes pavadībā nācās aši iemācīties pāris latviskus deju soļus, ko pēc tam apvienot mūzikas pavadībā. Izaicinājumu sagādāja gan nepiemēroti apavi, gan apģērbs (piemēram, džinsu bikses), kuros kustēties nebūt nebija viegli. Turklāt žūrija nemitīgi vēroja dalībnieku stāju, kustību plastiskumu, kā arī centību.

Erudīcijas pārbaudījumā nācās parādīt savu prātu un attapību, kas, kā visiem zināms, studentam ir pats galvenais. Ar laika ierobežojumu, 30 minūtēm, dalībniekiem vajadzēja tikt galā ar vairākiem sarežģītiem uzdevumiem. Šis pārbaudījums noritēja rakstiski. Sākumā bija jāsniedz atbildes uz testa jautājumiem par dažādām tēmām. Piemēram, kurā gadsimtā sāka veidoties latviešu rakstība; kurš ir Latvijas nacionālais zieds. Tālāk sekoja atvērtie jautājumi vēsturē, literatūrā un sportā, kur atbilde bija jāizdomā pašam. Arī šeit bija jautājumi gan par Latviju, gan par pasauli. No dalībniekiem tika prasītas plašas zināšanas. Kā piemēru jāmin jautājumu: kāds slavens Latvijas brīvvalsts laika rūpniecības preču zīmols pagājušajā nedēļā tika atjaunots Latvijā. Erudīcijas pārbaudījuma nobeigumā bija jārisina “cietie rieksti”, kuri pieprasīja gan loģiku, gan inteliģenci. Viens no interesantākajiem riekstiem lika pabeigt latviešu tautas sakāmvārdus.

Ceturtajā konkursa finālistu atlases pārbaudījumā nācās stāties fotokameras priekšā un iejusties modeļa tēlā. Šeit bija jāparāda sava vizuālā tēla šarms un unikalitāte.

Varēja manīt, ka dalībnieki ir satraukušies pirms pārbaudījumiem. Lai gan rūpīgi gatavojušies, neviens īsti nezināja, kas viņus tā pa īstam sagaida. Uz jautājumu, kāpēc vispār pieteikušies konkursam, izskanēja atbildes, ka vēlas pierādīt sevi un iegūt jaunu pieredzi, kā arī gluži vienkārši tāpēc, ka likās, ka būs interesants pasākums.

FOTOGALERIJAS no 1.atlases kārtas var skatīt ŠEIT un ŠEIT!
Pēc spragās konkursa pirmās atlases kārtas, kas noritēja no plkst.17.30 līdz pat 22.30, tika noskaidroti desmit finālisti. Šiem RTU studentiem konkurss turpināsies vēl krietnu laiku. Viņiem atlase ir tikai sākums ilgam gatavošanās procesam vairāku mēnešu garumā.

MEITENES:
Kristiāna Lauciņa-Veinere IEVF 1. kurss
Viktorija Kalašņikova IEVF 1. kurss
Aļina Panferova ETF 1. kurss
Irina Frolova IEVF 1.kurss maģistrantūra
Anastasija Smirnova  APF 3. kurss

PUIŠI:
Krists Felš-Milbergs IEVF 2. kurss
Uldis Zunda TMF 2. kurss
Aigars Ondzulis BF 2. kurss
Artis Riepnieks EEF 1. Kurss maģistrantūra
Gundars Āboliņš EEF 1. kurss

Lai izturība un neatlaidība ikvienam finālistam!

INFORMĀCIJU SAGATAVOJA:
Anete Jansone
Konkursa “Mis un Misters RTU 2013”
Speciālkorespondente