Remdē slāpes pēc zināšanām RTU Ūdens dienā

22. martā  no plkst. 12.30 līdz 16:00 ienāc RTU Būvniecības fakultātē 132. auditorijā un noskaties filmu par ūdens problēmām pasaulē, diskutē ar speciālistiem par ūdens resursu kvalitāti, apmeklē ūdens pētniecības laboratoriju, vēro eksperimentus un tiec pie žurnāla „GEO” abonementa, ja līdz tam esi atrisinājis krustvārdu mīklu angļu valodā par ūdeni!

RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļa, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūts un Būvniecības fakultātes Ūdens tehnoloģijas katedra aicina visus interesentus 22. martā atzīmēt Starptautisko ūdens dienu.

Studenti īpaši aicināti izkustināt savas pelēkās smadzeņu šūniņas un piedalīties ūdens tematikai veltītās krustvārdu mīklas atkošanā. Iepazīsties ar konkursa nosacījumiem šeit un krustvārdu mīklu lejupielādē ŠEIT .

NB! Krustvārdu mīkla ir angļu valodā. Savu risinājumu līdz 20.03. plkst. 12:00 sūti vērtēšanas ekspertam uz beate.jance@gmail.com!

Pirmajiem 3 pareizāko atbilžu autoriem balvā žurnāla „GEO” abonements 3 mēnešiem. Nenokavē savu izdevību tikt pie „GEO”!

Krustvārdu mīklas konkursa laureāti tiks paziņoti Ūdens dienas pasākumā 22. martā.

Pasākuma programmā:

12:30 atklāšana un krustvārdu mīklas konkursa laureātu apbalvošana (RTU zinātņu prorektors, prof. Tālis Juhna, RTU SP Zinātnes nodaļas vadītāja Arita Krēsliņa)

Filma par ūdens problēmām pasaulē. Ievadvārdi  par filmu asoc. prof. Daina Kalniņa

14:00 ūdens pētniecības laboratorijas apmeklējums un eksperimenti (Dr.sc.ing. Linda Mežule)

Atgriešanās pie diskusijām – neformālā gaisotnē pie tējas tases un pīrādziņiem ikvienam būs iespēja diskutēt ar ūdens pētniecības ekspertiem RTU un vairāk uzzināt par ūdens attīrīšanas un saglabāšanas tehnoloģiju tendencēm Latvijā un pasaulē.

 

Diskusijās piedalīsies RTU zinātņu prorektors un ūdens pētnieks Tālis Juhna, vairāku ar ūdens ķīmiju saistītu priekšmetu pasniedzēja asoc.prof. Daina Kalniņa un Madars Reimanis – MLĶF doktorants, kura vadībā darbus ūdens pētniecības jomā izstrādā vairāki bakalaura un maģistra studenti.

Pasākumu vadīs RTU SP Zinātnes nodaļas vadītāja Arita Krēsliņa

Remdē slāpes un papildini savas zināšanas RTU Ūdens dienā! Un 22. martā neaizmirsi apmeklēt arī RTU Karjeras dienu Ķīpsalas izstāžu hallē!

Papildus informācija:

Arita Krēsliņa

RTU SP Zinātnes nodaļas vadītāja

arita.kreslina@rtusp.lv

Tālr. 27896240