Sacensību „Plostu Rallijs 2012” stāsts

Sacensību „Plostu Rallijs 2012” stāsts

Sestdien, 7.jūlijā 16 komandas devās  uz kempingu „Ungurs”, lai savus spēkus ieguldītu plastmasas pudeļu plostu veidošanā un sacenstos to izmantošanā, kopumā pavadot divas neaizmirstamas dienas.

Sākuma sākums

Uz sacensībām „Plostu Rallijs 2012” dalībnieki izbrauca sestdienas rītā. Lai gan buss uz pasākuma norisi veiksmīgi kursēja pareizajā virzienā, pirmais „Plostu Rallija” piedzīvojums sekoja vēl neizbraucot no Rīgas. Nācās lielo daudzumu plastmasas taru pārkraut uz citu autobusu. Šī neikdienišķā izklaide kalpoja kā pirmais sacensību uzdevums, jo tautā runā, ka tā esot vesela matemātika pareizi savietot plastmasas taru telpā.

Sākuma turpinājums

Norises vietā dalībniekus sagaidīja Zaļumballes ritmi, kalpojot par muzikālo fonu abas sacensību dienas. Lai aktīvā atpūta tiktu pilnvērtīgi izmantota, tieši futbols bija tas, kas uzkurināja sacensību garu. Divu dienu sīvā cīņā uzvaru futbola turnīrāieguva komanda GRUPA (Māris Kānītis, Ernests Važa, Katrīna Ozola, Ģirts Bodžs). 2.vietu izcīnīja komanda BDM (Igors Bumbuļs, Eva Skujiņa, Nauris Brākmanis, Pēteris Lukss) un 3.vieta pienācās komandai MĒRKAĶĒNI (Mārtiņš Zadināns, Ģirts Ļevāns, Jānis Puga, Mārcis Birste). Klikšķinot šeit, vari apskatīt visus rezultātus.

Galvenā daļa

Ja jau stāsts ir par sacensībām „Plostu Rallijs”, tad arī braucamrīku izgatavošana bija pirmās dienas galvenais uzdevums, pie kura dalībnieki ķērās daudz dažādos veidos. Citi par to atcerējās pirmās dienas vakarā, citi plostu sāka būvēt pat pirms naktsmītnes uzsliešanas. Lai vai kā, bija tapuši 16 oriģināli plosti un tuvējais mežs bija kļuvis kā izslaucīts…
Nakts
Ticējums vēsta, ka nakts pirms plostošanas jāpavada īpaši, tādēļ organizatori bija sagatavojuši astoņu kontrolpunktu nakts trasi, kas parādīja dalībniekus dažādākajos leņķos, kā arī ļāva viesoties gan vietējos purvos, gan nejauši sasveicinoties ar elektriskajiem ganiem, ciemoties pie raibalām nakts melnumā. Paldies tām komandām, kas par spīti vētrainajām lietus gāzēm rādīja unikālus priekšnesumus un pārsteidza organizatorus ar savu degsmi. Nakts trasē labākos rezultātus rādīja komanda GRUPA – 1.vieta (Māris Kānītis, Ernests Važa, Katrīna Ozola, Ģirts Bodžs,) 2.vieta komandai BDM (Igors Bumbuļs, Eva Skujiņa, Nauris Brākmanis, Pēteris Lukss) un 3.vieta komandai APOLLO 13 (Guntis Japiņš, Kārlis Kalniņš, Laura Stiebra, Edgars Rensbergs).

Aktīvākajiem un izturīgākajiem nakts plostotājiem pirts priekos bija iespēja sastapt arī kādu ļoti slavenu Latvijas estrādes zvaigzni, kā arī piedzīvot īpašu uguņošanu Vidzemes ārēs skaidras debess fonā.

Lielā diena

Pēc  dažādiem notikumiem bagātas pirmās pasākuma dienas, bija pienācis laiks startam ezerā, plostojot. Dienu iesāka īpaša rīta rosme. Vēlāk sacensību laikā varēja vērot visdažādākos plostošanas veidus, kā arī kreatīvus komandu sadarbības veidus. Lai arī plosti bija visdažādākā izturības līmeņa – 14 plosti izturēja distanci un visātrāk tā tika veikta 37 minūtēs. Komanda Ampēriņš (Aleksandrs Riguns, Anita Svilāne, Gatis Krūmiņš, Margarita Teivāne) ar šo rezultātu bija braši izcīnījuši 1.vietu. Tikai ar 5 minūšu starpību startēja 2.vietas ieguvēji – komanda MEHU PLOSTNIEKI ( Līva Freimane, Līva Asere, Mārcis Rancāns, Mārtņš Karlsons), savukārt  komanda APOLLO 13 (Guntis Japiņš, Kārlis Kalniņš, Laura Stiebra, Edgars Rensbergs) ierodoties tikai 33 sekundes vēlāk kā MEHU PLOSTNIEKI – bija ieguvuši 3.vietuŠeit vari apskatīt visu komandu rezultātus.

Nobeigums
Saules lutināti, ūdens veldzēti un plostu meistarības apvīti 8.jūlija pēcpusdienā dalībnieki ar smaidu sejās saņēma godam nopelnītos apbalvojumus, par ko paldies sakām Contex, Red Bull, Dirty Deal Teatro, Leona un Lattelecom.  Tika pasniegtas arī specbalvas – komandai  „Būvnieki uz korķīšiem” (Jānis Lūsis, Viktorija Stirnāne, Santa Kalniņa, Toms Zālītis) par vizuāli visskaistāko plostu, kā arī Uldim Zundam un Meldrai Pickainei (komanda “Šāpļi un mehu drostaliņas”) par lustīgi skanīgu plostošanu.

Lai gan šīs dienas prasīja daudz spēka un enerģijas, runā, ka dalībnieki jau aktīvi kaļ plānus nākamā gada plostiem. Paldies visiem!

Fotogrāfijas vari skatīt šeit un šeit!

Video vari skatīt šeit! (Autors: Mārcis Birste)
Uz tikšanos!
Jūsu RTU Studentu parlaments