Sākusies ideju iesniegšana biznesa ideju konkursā „Ideju kauss 2012”

Rīga, 2012. gada 27. jūnijs –

Trešdien, 27. jūnijā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar rīkotājpartneri — Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlamentu un stratēģiskajiem partneriem — SEB banku un RTU atklās jau sesto inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju kauss 2012”.

Šogad konkursa rīkotāji izlēmuši vērst uzmanību uz ekonomiskās un demogrāfiskās situācijas savstarpējo saistību, norādot, ka sasniegts zemākais dzimstības līmenis kāds Latvijā novērots (vidēji vienai sievietei dzimts 1,1 bērns). Lai mainītu radušos situāciju, par komunikācijas centrālo ziņu izvēlēts provokatīvs aicinājums uzlabot šo radītāju – laižot pasaulē idejas – apzinoties, ka labākās idejas saņems finansiālu atbalstu un sekmīga to realizācija kalpos par piemēru to pozitīvajam iespaidam uz tautsaimniecības un labklājības veicināšanu.

Atklājot konkursu, 27. jūnijā. plkst. 12.00 Rīgas ielās būs sastopami jaunieši ar konkursa „Ideju kauss” simboliku un baltām lapām rokās. Viņi ikvienam interesentam parādīs, cik viegli ir radīt idejas un piedalīties šajā konkursā — jāiesniedz tikai idejas apraksts uz vienas A4 lapas. Jaunieši arī atbildēs uz jautājumiem par konkursa norisi un ideju iesniegšanu.

Inovatīvo biznesa plānu konkursā „Ideju kauss 2012” savas biznesa idejas var iesniegt ikviens pilngadīgs Latvijas iedzīvotājs. Konkursa gaitā, izmantojot pieredzējušu ekspertu, mentoru un lektoru palīdzību, dalībniekiem būs iespēja iegūt nepieciešamās zināšanas veiksmīgas uzņēmējdarbības uzsākšanai, kā arī saņemt finansējumu savas idejas attīstīšanai.

Konkursa rīkotājs, LIAA direktors Andris Ozols norāda, ka šo sešu gadu laikā „Ideju kauss” ir kļuvis par labi zināmu nacionāla mēroga inovatīvu ideju radīšanas un atbalsta instrumentu. „Latviešiem nav jābūt tikai citu valstu izgudrojumu, biznesa ideju vai produktu ražotājiem un patērētājiem. Mums jāpiedāvā pasaules tirgum savi izgudrojumi, idejas un produkti. Un šis konkurss ir labs atspēriena punkts tam,” norāda A.Ozols.

RTU rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis: „Konkurss „Ideju kauss” ir kļuvis par nozīmīgu atbalstu jaunajiem inovatīvo ideju autoriem un Rīgas Tehniskā universitāte kā konkursa stratēģiskais partneris tic, ka, iesaistoties konkursa organizēšanā, ir iespējams vēl vairāk veicināt universitātes un uzņēmēju sadarbību inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanā. Tāpēc aicinām ikvienu iesaistīties un nepalaist garām lielisku izdevību saņemt atbalstu un izvērtējumu konkursā iesniegtajām idejām!”.

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: „Esmu gandarīta, ka „Ideju kauss” dod iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam pārvērst savus sapņus dzīvē, realizējot savu biznesa ideju, pateicoties ekspertiem, kuri ir gatavi dalīties zināšanās, kas nepieciešamas biznesa uzsākšanai. Es ticu, ka pagājušā gada konkursa laureātu iedrošināti, šogad šajā konkursā piedalīsies visuzņēmīgākie Latvijas iedzīvotāji, kuriem ir spožas biznesa idejas, un, kuri ir gatavi pārliecināt visbargāko žūriju par idejas unikalitāti un dzīvotspēju.”

Konkursa „Ideju kauss 2012” ideju iesniegšana notiek no š.g. 27. jūnija līdz 16. septembrim. Sīkāka informācija www.idejukauss.lv.

Konkurss „Ideju kauss 2012” norisināsies divās kārtās. Labākās biznesa idejas tiks virzītas konkursa 2. kārtai, tās dalībniekiem būs iespēja apmeklēt izglītojošus biznesa vadībai veltītus seminārus, kā arī saņemt individuālas konsultācijas biznesa plāna izstrādei.

Konkursa naudas balvu fonds ir 10 000 latu. Pirmās vietas ieguvējs saņems 5000 latu, 2. vietas ieguvējs – 3000 latu, 3. vietas ieguvējs – 1000 latu. Tiks piešķirta arī specbalva — „Eko-inovatīvākā ideja” un šīs nominācijas ieguvējs saņems 1000 latu.

Konkurss „Ideju kauss” kā LIAA labās prakses piemērs par uzņēmējdarbības veicināšanu 2009.gada maijā ir ieguvis Eiropas Komisijas atzinību konkursā „Eiropas Uzņēmējdarbības balva” (European Enterprise Award).

Inovatīvo biznesa ideju plānu konkursu „Ideju kauss 2012” rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar stratēģiskajiem partneriem — Rīgas Tehnisko universitāti un SEB banku. Tas tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

PAPILDUS INFORMĀCIJA:

Anete Aramina

Projekta „Ideju kauss 2012”

Mārketinga aktivitāšu vadītāja

Tālr.: +371 2 9182158

E-pasts: anete.aramina@rtu.lv