Seminārs par Web un mobilajām tehnoloģijām, un to mijiedarbību

2012. gada 16. maijā uz IT jauniešu auditoriju orientētais projekts „Talantu laboratorija” rīkos pirmo semināru par kādu no informāciju tehnoloģiju tematiem. Ņemot dalību vairākiem Latvijas IT uzņēmumiem, tiks apskatīti web un mobilo tehnoloģiju, un aplikāciju jautājumi.

IT portāla www.likeIT.lv realizētais projekts „Talantu laboratorija” nesen veiktajā aptaujā noskaidroja populārākos IT tematus, par kuriem jaunieši vēlētos uzzināt vairāk. Tieši mobilās un web tehnoloģijas kļuva par biežāk minēto variantu, par kuru  trīs Latvijas IT uzņēmumu  – „AmberGames”, „AmberPhone” un „Graftik” –  pārstāvji būs sagatavojuši prezentācijas gaidāmajā seminarā.

SIA „AmberPhone” tehniskais direktors Didzis Andersons prezentācijā „Mobilais web vai mobilā aplikācija – tāds ir jautājums” plāno apskatīt kādēļ ir svarīgi būt mobilaja vidē, web& aplikāciju priekšrocības un trūkumus, kā arī hibrīdrisinājumus un izmantojamās tehnoloģijas.

SIA „AmberGames” vecākais Java izstrādātājs Aleksejs Grocevs prezentācijā „Bagāto tīmekļa lietojumu (RIA) izstrāde” vērsīs uzmanību uz izstrādes īpatnībām. Tāpat, būs iespējams uzzināt par logrīku organizācijas, atkļūdošanas un veiktspējas kontrolēšanas jautajumiem.

Savukārt, SIA „Graftik” vadītājs un grafiskais dizainers Markus Rožkalns prezentācijā „Adaptīvās mājas lapas” apskatīs daptīvos risinājumus un dizaina jauno lomu mobilās revolūcijas priekšvakarā.

Seminārs notiks 16. maijā, Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātes (RTU DITF) telpās Meža ielā 1/3, 208. auditorijā. Sākums pulksten 17:30. Aicināti visi interesenti, dalība ir bez maksas. Vairāk informācijas par semināru http://www.likeit.lv/blog/seminars-par-web-un-mobilajam-tehnologijam-un-to-mijiedarbibu/46

 

Par „Talantu laboratoriju”:

„Talantu laboratorija” ir IT portāla www.likeIT.lv izveidots projekts. Tā mērķis ir apvienot IT studentus un vidusskolēnus, lai atvieglotu to integrarāciju Latvijas Informāciju tehnoloģiju darba tirgū. Sadarbībā ar uzņēmumiem un izglītības iestādēm paredzēts rīkot dažādas aktivitātes šī mērķa sasniegšanai – prakses iespējas, ēnu dienas IT uzņēmumos, seminārus un diskusijas, u.c. pasākumus. Informācija: http://www.likeit.lv/talentlab/about

 

 

Informāciju sagatavoja:

Matīss Eidons

www.likeIT.lv sabiedrisko attiecību konsultants

Telef: 28354963

E-pasts: pr@likeIT.lv