„Ideju kauss” aicina novērtēt, ko vērtas ir idejas Tavā galvā

bilde

 „Mūsu apziņas seifos glabājas neskaitāmas idejas, un katrai no tām ir sava vērtība, kuras nomināls nav noskaidrojams, iekams iecere netiek īstenota. Tieši tāpēc aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju apzināt sava radošā kapitāla dārgakmeņus – perspektīvākās biznesa idejas – un pieteikt tās konkursā „Ideju kauss 2013”. Tā ir lieliska starta platforma ikvienam, kurš vēlas pāriet no domām pie darbiem un attīstīt savu biznesu,” norāda LIAA direktors Andris Ozols.

 Lai pieteiktos konkursā, ideju autoriem sava iecere jāizklāsta uz vienas A4 formāta lapas un līdz š.g. 15. septembra plkst. 24.00 jāiesniedz „Ideju kausa” mājaslapā.

 Konkurss „Ideju kauss 2013” norisināsies divās kārtās. Labākās biznesa idejas tiks virzītas konkursa otrajai kārtai, un to autori varēs apmeklēt biznesa vadības seminārus, kā arī saņemt individuālas konsultācijas biznesa plāna izstrādei.

 Konkursa naudas balvu fonds ir 10 000 latu. Pirmās vietas ieguvējs saņems 5000 latu, 2. vietas ieguvējs – 3000 latu, 3. vietas ieguvējs – 1000 latu. Tiks piešķirta arī speciālbalva — „Eko-inovatīvākā ideja”, un uzvarētājs šajā nominācijā saņems 1000 latu.

 „Ideju kauss” tiek rīkots jau septīto gadu. Šo gadu laikā tas kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem nacionāla mēroga biznesa ideju konkursiem, kurā ik reizi tiek iesniegtas simtiem ideju, un perspektīvākās no tām pārtop reālos biznesa projektos un pelnošos uzņēmumos. „Ideju kausa” līdzšinējo veiksmes stāstu vidū ir tiešsaistes somu konstruktors „ArtBag”, spēļu izstrādes platforma „Mighty Engine”, universālais slēgmehānisms „HugLock”, atrakcija „Trakais rotors”, dizaina ragaviņas „Žube”, apģērbu un aksesuāru zīmols „ZIB*”, ar ķiršu kauliņiem pildītu dizaina produktu zīmols „CherryBerry” u.c.

 Inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju kauss 2013” rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā SEB banku, informatīvi atbalsta portāls „Delfi.lv”, biznesa žurnāls „IRnauda”, ziņu aģentūra LETA un portāls „Inbox.lv”. Tas tiek īstenots LIAA projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Papildu informācija:

LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa,

Tālrunis: 67039422