Pirmo reizi Latvijā notiks starptautisks 48 h spēļu veidošanas maratons

gamejam_poster61Pirmo reizi Latvijā tiek rīkots starptautiska mēroga pasākums – Global Game Jam 2013, kura ietvaros tā dalībniekiem 48 h laikā ir jāizveido pabeigta un spēlējama spēle, kas var būt gan datorspēle, gan galda, vai kāršu spēle. Global Game Jam ir lielākais šāda veida pasākums pasaulē un tas tiek rīkots kopš 2009. gada. Aizvadītā gada janvārī, pasākums noritēja 242 lokācijas vietās, 47 valstīs, kurā tika izveidotas vairāk kā 2000 spēles vienā nedēļas nogalē, sasniedzot jaunu Ginesa rekordu. Šogad pirmo reizi viena no lokācijas vietām atradīsies arī Rīgā, kur ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties jauna rekorda sasniegšanā.

2013. gada Global Game Jam norisināsies no 25.-27. janvārim. Pasākumam pieteiktas 295 lokācijas vietas no 63 valstīm. Latvijā tas norisināsies Latvijas Universitātes ēkā Datorikas fakultātē.

Pasākumam var pieteikties ikviens spēļu veidošanas interesents un entuziasts. Laipni tiek gaidīti gan mākslinieki, gan mūziķi un ideju ģenerētāji, tomēr programmēšanas prasmes var būt jo īpaši noderīgas. Visas nepieciešamās prasmes nav nepieciešamas vienam cilvēkam, jo spēļu radīšana pasākumā notiks grupās, veidojot komandas.

Lai piedalītos pasākumā, dalībniekiem obligāti nepieciešams piereģistrēties Global Game Jam 2013 oficiālajā mājas lapā: globalgamejam.org, pēc kuras nepieciešams reģistrēties kā dalībniekam Latvijas lokācijas vietā: http://globalgamejam.org/sites/2013/riga-game-jam.  Pasākuma organizatori atgādina, ka neveicot pilnu reģistrāciju, dalība pasākumā tiks liegta. Lai arī dalība ir bez maksas, tomēr dalībnieku skaits būs ierobežots. Sīkāka informācija interesentiem par pasākumu pieejama Latvijas Spēļu izstrādātāju mājas lapā: http://www.gamedev.lv/gamejam2013/

 

Sīkāka informācija:
Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas pārstāvis
Vladimirs Slavs
e-pasts: vladimirslav@gmail.com

Informāciju sagatavoja:
Linda Gendrika

e-pasts: info@gamedev.lv