Rīgas lielāko augstskolu kopmītnēs dzīvojošie sacentīsies atkritumu šķirošanas akcijā

LZP universitates A3_horizontals_LVNo 1.oktobra līdz 2014.gada 31.martam trīs Rīgas lielāko augstskolu – Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes dienesta viesnīcās norisināsies akcija „Šķiro! Dari to pareizi!”. Akcijas iniciators ir Latvijas Zaļais punkts, kas uzstādīs šķirošanas konteinerus, izplatīs informatīvus materiālus un rīkos apmācības. Studentu motivācija tiks sekmēta ar 500 LVL vērtu naudas balvu, ko Latvijas Zaļais punkts piešķirs dienesta viesnīcai, kuras iemītnieki akcijas laikā būs sašķirojuši visvairāk materiāla.

Kaspars Zakulis, AS Latvijas Zaļais punkts direktors: „Kopmītnes ir daudzu jaunu un aktīvu studentu pirmā patstāvīgā dzīves vieta, tāpēc jau pašā saimniekošanas sākuma posmā ir svarīgi nodrošināt iespēju šķirot atkritumus un izprast šī procesa nozīmīgumu. Atkritumu šķirošana ir viens no veidiem, kā saudzēt apkārtējo vidi un dot ieguldījumu dabas resursu taupīšanā. Sašķirotie atkritumi kļūst par otrreizējām izejvielām, no kurām atkārtoti var ražot jaunus materiālus vai preces.”

Artis Ozoliņš, Latvijas Universitātes Studentu padomes priekšsēdētājs: „Mēs visi esam atbildīgi par to, lai mūsu zeme būtu tīra un sakopta. Nepietiek ar to, ka, piemēram, apkārtni sakopjam pavasara un rudens talkās. Kopā ar Latvijas Zaļo punktu speram nākamo soli pretī tam, lai iedzīvotāji būtu vēl videi draudzīgāki un saudzētu mūsu Latviju un tās skaistumu.”

“Studenti jau sen jautā, kāpēc viņu dienesta viesnīcās nav iespēja šķirot atkritumus. Pateicoties Latvijas Zaļajam punktam un jauno cilvēku aktivitātei, beidzot šī problēma tiks atrisināta. Turklāt sacensību gars vienmēr motivē!” atzīst Rīgas Tehniskās universitātes Studentu Parlamenta pārstāvis Kaspars Dobrais.

Rīgas Stradiņa universitātes Studentu padomes Sociālā virziena vadītājs Artūrs Kaļva: “Liels prieks, ka Latvijas Zaļais punkts piedāvā šādu iespēju augstskolām Latvijā. Latvija mums tikai viena, tāpēc ir svarīgi par to rūpēties, kamēr nav par vēlu. Un ne jau sacensības ir galvenais – svarīgākais ir mērķis, kāpēc tas tiek darīts!”

Vairāk informācijas par akciju AS „Latvijas Zaļais punkts” mājas lapā www.zalais.lv.