Šķērsgriezums

No 26.janvāra līdz 20.martam norisināsies plašs pasākumu cikls “Šķērsgriezums”, kuru rīko Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas (DITF) Studentu pašpārvalde. “Šķērsgriezums” ir ikgadēja IT pasākumu sērija, kura šogad jau notiek astoto reizi.

Projekta mērķis ir  popularizēt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozari, ļaujot studentiem praksē pārbaudīt un paradīt savas prasmes un iemaņas, kā arī papildināt zināšanas izvēlētajā profesijā.

Šajā gadā “Šķērsgriezums” galvenais atbalstītājs  ir SIA „Lattelecom”, projektam lielu atbalstu sniedz AS Exigen Services Latvia, RTU DIT fakultāte un citi vieslektori no IKT industrijas.

‘’Šķērsgriezums’’ ietvaros šogad notiks aptuveni 17 pasākumi un aktivitātes – mācību ekskursijas, lekcijas ar uzņēmumu Lattelecom un Exigen Services vieslektoriem, semināri, kuros būs iespēja uzzināt par datorspēļu izstrādi, iespējām ko sniedz Google un Python programmēšanas valoda. Arī foto mākslas cienītājiem būs iespēja parādīt savas spējas fotokonkursā “Caur IT aci”, kuram darbu iesūtīšana sāksies 9.februārī.

Viens no projekta centrālajiem notikumiem būs LATTELECOM programmēšanas sacensības, kurās 3.kārtās noskaidrosim labākos skolēnu, studentu un mācībspēku kategorijās. Trešās kārtas uzdevums būs īpaši šim projektam sagatavots Lattelecom pabaudījums. Pieteikšanās tiks atvērta 2.februārī.

“Tā kā projektu ik gadu atbalsta arī nozares uzņēmumi, tas veicina sadarbību starp darba devējiem un studentiem, projekta organizatori iepazīstina ar savas izvēlētās profesijas praktisko pusi, ļauj darba devējiem satikt savus potenciālos darbiniekus,” tā par projekta būtību projekta vadītājs Ervīns Patmalnieks.

„ Kvalificētu IT speciālistu trūkums ir aktuāla problēma Latvijā un visā Eiropas Savienībā. Speciālisti šajā jomā vienmēr atradīs labi apmaksātu un interesantu darbu. Tādēļ būtiskas ir aktivitātēs, kas popularizē informācijas tehnoloģiju jomu, tādējādi piesaistot tai talantīgus jauniešus,” uzsver Aleksejs Beloglazovs, Lattelecom Technology Programmatūras risinājuma realizācijas dienesta direktors. 

Pasākumos tiek aicināti piedalīties studenti, skolēni un  mācībspēki no visām Latvijas izglītības iestādēm.

Pilns pasākumu plāns un informācija ir pieejama mājaslapā skersgriezums.lv.