STiKS

Izdzirdot vārdu spageti, noteikti pirmais, kas Tev nāk prātā ir Boloņas mērce vai kāds cits kulinārijas brīnums. Bet vai esi spējīgs iedomāties, ka 1 kg makaronu var izturēt līdz pat 500 kg lielu slodzi? Spageti makaroni, ass prāts un mazliet līmes ir viss, kas nepieciešams, lai to panāktu. Ja netici, tad Tev ir iespēja pārbaudīt savus spēkus un inženiera prasmes, pieņemot Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes Studentu pašpārvaldes izaicinājumu projektā “STiKS”. Uzbūvē visizturīgāko makaronu tiltu un cīnies par iespēju piedalīties Spageti makaronu tiltu konstruēšanas pasaules čempionātā Ungārijā.

Šogad ‘’STiKS’’ norisināsies 21. martā RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, Āzenes ielā 12 k1. Sacensībās dalībnieki tiek dalīti 3 kategorijās:

1. Mazie tilti, skolēni, konstruēšanas uz vietas;
2. Mazie tilti, studenti, konstruēšana uz vietas;
3. Lielie tilti, konstruēšana iepriekš.

Lai piedalītos sacensībās – izveido komandu 2 – 3 cilvēku sastāvā, izvēlies sev atbilstošo kategoriju un līdz 16. martam aizpildi pieteikšanās anketu –http://stiks.lv/index.php/en/pieteiksanas. Mazo tiltu kategoriju komandām 6 stundu laikā uz vietas jāuzkonstruē tilts no 1 spageti makaronu paciņas (500 g). Konstruējot iepriekš, ir jāuzbūvē lielais tilts ar minimālo platumu 1m un maksimālo svaru 1kg. Saistvielu izvēle tiltu būvē ir pašu komandu ziņā.

Sacensību uzvarētāji ar izturīgāko un pārdomātāko tiltu tiks noteikti pārbaudot tilta slodzes izturību. Katrā kategorijā tiks apbalvotas 3 labākās komandas, kā arī 2. un 3. kategoriju uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz RECCS 2015 – Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātu Ungārijā!
Sacensību nolikumu un papildus informāciju meklē mājaslapā www.stiks.lv.
Iepriekšējā gada ‘’STiKS 5’’ atskatu var apskatīt šeit – www.youtube.com/watch?v=UiT8-ztxYWY.
Sacensības rīko RTU TMF Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu.