DITF SP Motivācijas seminārs

Beidzot bija pienākusi tā diena – ceturtdiena(19.10.2006), kad topošie DITF SP biedri kopā ar vecajiem devās uz motivācijas semināru. Satikšanās norunāta pēcpusdienā pie stacijas pulksteņa. Tad kopistiski varējām doties uz autobusa atiešanas vietu – Abrenes ielu.
Tad nu tā – mēs deviņi fukši trīs vecajo pavadībā devāmies uz semināra norises vietu, tas bija Zaķumuižas virzienā. Pirms iekāpšanas autobusā vajadzēja pastāstīt nedaudz par sevi un pirmajiem iespaidiem DITFos. Sēdāmies autobusā, lai mērotu ceļu uz šo mistisko vietu – pirti. Ceļā tika daudz kas sarunāts, izprašņāts, pajokots un sabļauts kopā ar mazajiem, kā sacīt jāsaka – nebija garlaicīgi. Kad ieradāmies gala pieturā, mūs sagaidīja DITF SP vadītājas palīgs Artis, kurš mums parādīja ceļu uz pirti, kurš mērojams pa taciņu gar kaut kādas upes malu. Pats izrādījās veiklāks un aizbrauca ar mašīnu, bet somas, kuras apstākļu sagadīšanās dēļ bija pārāk smagas, protams nepaņēma, tā teikt: lai tie jaunie rūdās.
Nonākuši līdz mērķim mūs sagaidīja vēl daži veckursnieki, kas bija ieradušies jau iepriekš, rūpējoties par to, lai viss būtu oki doki un visiem labs prāts. Paldies viņiem par to! Tika izrādīta visa pirts, guļvietas un citas lietas un seminārs varēja sākties…
Viss sākās ar to, ka iepazināmies. Tā kā pazīstami iepriekš bija tikai daži, tad jau pēc vienas spēles visiem bija zināmi vārdi. Pēc tam tikām sadalīti divās grupās lai risinātu dažas problēmiņas, kas skar mūsu fakultāti, proti – logo, saukļa un karoga izdomāšana. Negāja viegli, tomēr pie kompromisa nonācām un jau šis tas kļuva skaidrs. Vislabākais un atmiņā paliekošākais bija Kristapa jeb tautā pazīstamā KSP uznāciens. Viņa uzstāšanās laikā zālē valdīja klusums un ikvienam lika aizdomāties par lietām, kurām ikdienā nepievēršam uzmanību. Pēc tam sekoja jautras spēles, kas bija arī nedaudz pamācošas. Piemēram – darbošanās komandā un uzticēšanās saviem biedriem, kas SP ir ļoti svarīga lietas, lai varētu produktīvi strādāt. Spēles noslēdzās un varēja sākties vakara neoficiālā daļa ar dažādām iespējām – tika uzrauts galda futbola turnīrs, malkots iemīļotais dzēriens, ūdens pīpes pavadībā tika papļāpāts par dažādām lietā un protams vakara nagla pirts ar baseinu blakām. Tā nu jautri tika pavadīta šī nakts, kurai sekoja smags rīts. Izdzīvojuši bija tikai seši, pa trim veckursniekiem un tik pat fukšiem, tā ka vecie vēl tur jaunajiem līdz ;). Jau 7:00 mūs pēc praktiski negulētas nakts cēla augšā un armijas tempā vajadzēja sagatavoties prom braukšanai. Bet tas bija tā vērts, jo gulēt taču dabūjām visu nākamo dienu.
Man seminārs patika un domāju, ka arī pārējiem bija tāpat, un lai „kož pirkstos” tie, kas neaizbrauca!;)

Mikus Saulītis (DITF SP)