Studentu dienas Jelgavā!

 

img_3642.jpgimg_3581.jpgimg_3630.jpg

Pagājušajā nedēļā Jelgavā notika ikgadējie studentu svētki – Studentu dienas. Kā jau katru gadu, arī šogad organizatori lutināja ar plašu pasākumu klāstu un ikviens varēja izvēlēties, ko darī – sportot, dziedāt, dejot, spēlēt teātri utt… utt…

Vakara nagla, protams, bija cīņa starp augstskolām par jautrākās un asprātīgākās skolas titulu. Šajā konkursā piedalījās arī RTU, turklāt visi tās dalībnieki bija… DITFi. Tad nu arī pastāstīšu par mūsu piedzīvojumiem tajā…

Nedēļas sākumā tika noteikts, ka RTU SP sacensībās parstāvēs tā komanda, kas vislabāk nostartēja konkursā “Spice”, taču tā kā ETF atteicās, tad uz Jelgavu doties piekrita 2.vietas ieguvēji – DITFi.

Konkursam vajadzēja izpildīt mājasdarbu – 1 minūti ilga filmiņa, kas raksturotu universitāti. Tā nu mēs izvēlējāmies izveidot nelielu teletūbiju mākslas filmu ar kadriem no katras fakultātes. Divu smagu vakaru darbs nesa augļus, jo šis garadarbs ieguva godpilno 2. vietu.

Diemžēl pārējos konkursa posmos gan neklājās tik labi, kā vēlētos. Visu iegāza priekšnesums par tēmu “Studenta ikdiena”, par kuru dabūjām… labāk neteikšu kuru vietu K. Te ne bez vainas bijām ne tikai mēs paši. Pašas vakara vadītājas jeb koju dāmas, savākušas radiomikrafonus, mums to protams nepateica. To, ka radiomikrafonu  vietā būs rokās turamie un ar vadu, mēs uzzinājām tikai 5 minūtes pirms kāpšanas uz skatuves. Droši vien skatītājiem bija labs skats, ka, uzkāpjot uz skatuves tiek meklēti mikrafoni, kuri ir aizķērušies aiz kāda kājas, turklāt turēt vienā rokā mikrafonu un pilnu krūzi nav laikam īpaši prātīgi. Nedaudz labāk gāja modesskatē, kuru izvilka Ritvars ar komentāriem par katru tērpu, taču ar to bija par maz, lai ielauztos kaut vai sešiniekā.

Par citu augstskolu rezultātiem… Nedaudz negaidīti, bet neuzvarēja LLU… Kas par pārsteigumu!? Galarezultātā viņi tika 4. vietā, bet uzvarēja nākamie studenti – uzaicinātā Jelgavas vidusskolēnu komanda. Viennozīmīgi noskumušo nebija, galvenais bija labi pavadītais laiks.

Vēlāk pa nakti turpinājās balle ar pazīstamu grupu piedalīšanos. Cilvēku bija daudz, rinda gara, katrā ziņā – RIKTĪGS BURZIŅŠ J!