Ir pieejams Adobe Photoshop CS4

photoshop cs4Šodien uzinstalēju jaunā fotošopa 30 dienu trial versiju un esmu patīkami pārsteigts. Adobe® Photoshop® CS4 programmatūra piedāvā uzlabotu piekļuvi tās funkcijām, pateicoties intuitīvākam lietotāju interfeisam, plašākām rediģēšanas iespējām un svarīgiem produktivitātes uzlabojumiem. Visai iespaidīgi izskatās jaunās Photoshop CS4 attēlu transformācijas iespējas ar komandu “Content-Aware Scale”, tā ļauj ļoti ātri un vienkārši mainīt fotogrāfiju platumu vai augstumu nedeformējot attēla objektus. 

Šī jaunā iespēja varētu iepatikties maketētājiem un dizaineriem. Nav īsti profesionāli oriģinālajā izmērā un pēc tam būs tāpat jāpiestrādā ar citiem rīkiem, bet lielāko daļu iespējams šādā veidā nokoriģēt. Ar taisnām līnijām būs grūtības, jo tās paliks robainas un novirzītas.

Iepriekšējai versijai CS3 minimālās RAM prasības bija 1GB, taču šai versijai ir izvirzītas stingrākas prasības Videokartei, taču nu jau var izmantot arī 512MB operatīvo atmiņu.

Produktu menedžeris Džons Neks kā svarīgāko jaunajā programmas paketē atzīmē to, ka Adobe Creative Suite 4 strādās 64-bit režīmā tikai uz Windows operētājsistēmas. Mac OS X lietotājiem nāksies gaidīt nākamo 5-to versiju. Tas saistīts ar to, ka Apple apstādinājusi 64-bit kodola Carbon izstrādi.

Photoshop 64-bit versijas arhitektūra ļaus daudz labāk izmantot sistēmas ar operatīvo atmiņu līdz 32 GB un pat vairāk, strādājot ar lieliem attēliem. Pat darbs ar mazāk jaudīgām iekārtām, būs par 8-12% ražīgāks, salīdzinājumā ar 32-bit versiju.

Interesanti ir tas, ka pirmā Photoshop versija iznāca 1988. gadā un tā bija paredzēta tikai Macintosh datoriem. 20 gados viss mainījies. Bet Windows lietotāji šo produktu varēja sākt baudīt tikai 1992. gadā, kad iznāca Adobe Photoshop 2.0.

Personīgi man pirmais iespaids ir tāds, ka beidzot Fotošops ir iemācījies pilnvērtīgi izmantot videokartes procesoru, kā rezultātā ir krietni vieglāk apstrādāt ļoti augstas kvalitātes attēlus, jo nav vairs tā bremze, kas agrāk bija, arī rīku izvēlne ir papildināta un beidzot radusies iespēja izmantot arī ekrāna augšējo malu.

Tiem, kas nezin, ko vēl spēj paveikt šī programmatura, var aplūkot bildi “Pirms un Pēc apstrādes”

Photoshop apstrādes paraugs

 

Izmantotā literatūra