RTU studenti taupīs resursus!

spuldzeSestdien, 28. martā,  RTU studenti sāk akciju «Taupības mēnesis», kuras laikā studenti izstrādās priekšlikumus RTU dienesta viesnīcu Ķīpsalā, Āzenes ielā 22 un 22a, energoefektivitātes uzlabošanai un siltumenerģijas taupīšanai. Akcija sāksies ar RTU studentu pievienošanos  Zemes stundas aktivitātēm, kuras laikā studenti izslēgs apgaismojumu un Ķīpsalā vēros zvaigznes.

Akcija norisināsies no 28. marta līdz 30. aprīlim. Visu šo laiku kopmītņu iedzīvotājiem tiks sniegti padomi, kā ikdienā efektīvāk izmantot elektroenerģiju  un ūdeni. Sākot no 1.aprīļa, dienesta viesnīcu siltumenerģijas patēriņš tiks samazināts par 25%, īpaša uzmanība tiks pievērsta arī gaismas izslēgšanai naktīs koplietošanas telpās. Balstoties uz iepriekšējo mēnešu un «Taupības mēneša» patērētās enerģijas datu salīdzinājumu  un ēkas termoaudita rezultātiem, studenti izstrādās priekšlikumus, kā arī turpmāk uzlabot kopmītņu ēku energoefektivitāti.

Akcijā RTU dienesta viesnīcās tiks izvietotas bīstamo atkritumu urnas izlietotajām baterijām, kā arī studenti vāks makulatūru, kura tiks nogādāta otrreizējai pārstrādei.

27. aprīlī RTU studenti sadarbībā ar Ķīpsalā esošajiem uzņēmumiem vienosies Ķīpsalas teritorijas sakopšanas talkā. Tās laikā tiks veikts vides piesārņošanas problēmu izvērtējums, kā arī izstrādāts pasākumu plāns to novēršanai.

Saistībā ar projektu norisināsies fotokonkurss «Student! Kur ir energoefektivitāte?», bet 30. aprīlī «Taupības mēnesis» noslēgsies Ķīpsalā, kur notiks dažādas sporta aktivitātes, brīvdabas kinoteātris un zaļumballe.

Taupības mēnesi organizē RTU Studentu parlaments sadarbībā ar RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūtu.