Tehniskās jaunrades dienas!

Tehniskās jaunrades dienasTevi interesē tehnika un inženierzinātnes? Esi neskaitāmas reizes izjaucis un salicis mammas iecienītāko mikseri un tēta precīzo pulksteni? Nāc un piedalies Tehniskajās jaunrades dienās 2009, kādā no pilsētām – Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Daugavpilī un Valmierā, kas ir tuvāk Tavām mājām.
Pirmais Tehniskās jaunrades dienu pasākums norisināsies 1. novembrī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) Rīgā, Kaļķu ielā 1. Turpmākie Tehniskās jaunrades dienu pasākumi paredzēti Latvijas lielākajās pilsētās: 7. novembrī – Jelgavā, 14. novembrī –Daugavpilī, 21. novembrī – Valmierā, 22. novembrī – Liepājā.

Pasākumā varēsi izmēģināt savus spēkus dažādās disciplīnās un pārliecināties, kas interesē visvairāk. Nāc pats un ņem līdzi draugus, jo tehniski jaunieši – spējīgi jaunieši! „Robotikas darbnīcā” pieredzējušu treneru vadībā Tev būs iespēja iemēģināt roku robotu būvēšanā un pēc tam sacensties ar citiem robotiem. Ja Tev vairāk saista aerodinamika, tad „Mehānikas praktikumā” Tu varēsi būvēt lidmodeļus un katapultas. Kad lidmodeļi un katapultas būs gatavi, tad visiem tiks dota iespēja pārbaudīt, kura katapulta spēj vistālāk aizmest konfektes un kurš lidmodelis vistālāk lido. Ja Tev tuvāka liekas ķīmija, tad noteikti jāiegriežas „Ķīmijas laboratorijā”, kur tiks piedāvāta iespēja izveidot savu traipu tīrīšanas līdzekli un iespēja izpētīt ūdens īpašības.

Ja Tevi interesē viss, kas vien ir saistīts ar tehniku un inženierzinātnēm, tad visa pasākuma dienas garumā varēsi piedalīties individuālajās sacensībās „Apkārt inženierzinātnēm”, kur pierādīsi savu erudīciju un pārbaudīsi savas inženiera prasmes konstruēšanā. Savukārt, ja neesi vēl izlēmis, kur studēt tālāk, tad informatīvajā stendā varēsi saņemt konsultāciju par dabas, dzīvības un inženierzinātņu studiju iespējām augstskolās. Biedrības „Zināšanu un inovācijas sabiedrība” informatīvajā prezentācijā “Sameklē atbalstu savai inovācijai!” varēsi uzzināt par Latvijā pieejamiem finanšu instrumentiem biznesa idejas tālākai attīstībai.

Tehniskās jaunrades dienas tiek organizētas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība. Pasākumu organizē Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments un to  atbalsta biedrība „Zināšanu un inovācijas sabiedrība”.

Vairāk informācijas meklē: www.tjd.lv!