Izglītojošs seminārs studentiem par Boloņas procesu

Semināru ciklā «Dzirdi. Domā. Dari» Latvijas Studentu apvienība organizē izglītojošu semināru studentiem par Boloņas procesu. Seminārs notiks13. februārī Biznesa augstskolā «Turība» (Graudu ielā 68, Rīgā).

Boloņas process vistiešākajā veidā pēdējo desmit gadu laikā ir ietekmējis un noteikti vēl turpinās ietekmēt studentus. Šis – 2010. gads – ir ļoti nozīmīgs gads Boloņas procesam. Kad 1999. gadā Eiropas ministri parakstīja Boloņas deklarāciju, tika noteikti arī mērķi, kas Boloņas procesam ir jāsasniedz līdz 2010. gadam. Šis gads ir pienācis, bet ir skaidrs, ka daudz kas no iecerētā tomēr nav paveikts.

Latvijas Studentu apvienība vēlas parādīt un paskaidrot studentiem, ko īsti šis Boloņas process nozīmē, kādi ir tā ieguvumi un iespējamie draudi Latvijas studentiem.

Seminārs ir paredzēts ikvienam Latvijas studentam, kuram rūp sava izglītība un kopējā Latvijas augstākās izglītības attīstība un nākotne. Īpaši tiek aicināti Latvijas augstskolu studējošo pašpārvalžu pārstāvji, jo informācija, ko iegūsiet seminārā, būs būtiska jūsu darbam savas augstskolas studentu pārstāvniecībā akadēmiskajos jautājumos.

Seminārā paredzēta Boloņas procesa simulācijas spēle, kāda līdz šim izspēlēta tikai Igaunijā.

Dalība seminārā – bez maksas. Pieteikšanās līdz 9. februārim, aizpildot pieteikuma anketu.