LATO aicina uz diskusiju ar Aizsardzības ministrijas Valsts sekretāru Jāni Sārtu

LATO aicina uz diskusiju ar Aizsardzības ministrijas Valsts sekretāru Jāni Sārtu

Ar mērķi veicināt dialogu, atklātību un sapratni par Latvijai, NATO un ES aktuālajiem ārpolitiskajiem jautājumiem, Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) uzsāk diskusiju ciklu „Sarunas par drošību un ārpolitiku”, kura ietvaros drošības un ārpolitikas ekspertu klātbūtnē  neformālā gaisotnē tiks apspriesti ārējās un drošības politikas jautājumi. Diskusijas balstīsies uz „Chatham House” principiem, un tās notiks LATO biroja telpās, Rūpniecības ielā 10 (3.stāvs), Rīgā.

Diskusiju ciklu 3.martā plkst. 18:00 atklās Aizsardzības ministrijas Valsts sekretārs Jānis Sārts, kurš ar diskusijas dalībniekiem pārrunās Latvijas drošības aktuālos jautājumus.

Jānis Sārts ir aizsardzības nozares eksperts, kurš Aizsardzības ministrijā strādā jau 17 gadus. Ieguvis vēstures bakalaura grādu LU. Savu karjeru Aizsardzības ministrijā sācis 1994. gadā kā galvenais speciālists Starptautisko sakaru departamentā, bet jau 1997. gadā  uzņēmies Aizsardzības politikas departamenta vadību. 1999. gadā absolvējis NATO Aizsardzības koledžu. No 1999. līdz 2000. gadam Jānis Sārts vadījis Latvijas Rīcības plāna dalībai NATO izstrādi. No 2000. gada ieņēmis Valsts sekretāra vietnieka aizsardzības plānošanas jautājumos amatu, paralēli arī pildot ministrijas Valsts sekretāra pienākumus, Valsts sekretāra prombūtnes laikā 1999. – 2001.g. No 2002. gada līdz 2007.gadam  strādājis Latvijas pārstāvniecībā NATO kā aizsardzības padomnieks. Kopš 2008. gada rudens Jānis Sārts ir Aizsardzības ministrijas Valsts sekretārs.

Diskusijā aicināti piedalīties visi interesenti, iepriekš piesakoties pa tālruni 67322883 vai nosūtot vēstuli uz e-pastu lato@lato.lv , norādot vārdu, uzvārdu, darba/studiju vietu vai organizāciju. Vietu skaits ir ierobežots.