Projekts “Latvija var”

Norises laiks: 08.12.2010.-13.01.2011.
Norises vieta: DnB NORD Bankas centrālā ēka (Skanstes ielā 12), publikai izstāde pieejama darba dienās no plkst. 12:00 – 17:00
Ieejas maksa: nav


Projekta koncepcija

Izstāde sniegs iespēju ikvienam interesantam iepazīt līdz šim raidījumos un publikācijās presē atspoguļotos Latvija var! varoņus – veiksmīgus Latvijas uzņēmumus un inovatorus, viņu darbības lauku un sasniegumus. Tādejādi ceram iedrošināt arī citus uz līdzīgiem sasniegumiem, ceļot sabiedrības pašapziņu, demonstrējot, ka latvieši nebūt nav tikai izpildītāji, bet gan spēj radīt pasaulē unikālus produktus un idejas.

Latvija var! izstādes dalībnieki iepazīstinās skolēnus un studentus ar savu darbību un panākumiem un ļaus iedvesmoties no pašmāju veiksmes stāstiem. Izstādē iekļauto uzņēmumu vidū ir AS „Latvijas Finieris”, AS „SAF Tehnika”, AS „Grindeks”, SIA „Metālmeistars”, SIA „Madara Cosmetics”, SIA „Bruker Baltic”, SIA „Primekss”, SIA „Angel Glass Design”, SIA „Nordtext”, SIA „Jelgavas tipogrāfija”, SIA „Biosan”, SIA „PharmIdea”, SIA „PAA”, SIA „Pepi Rer”, AS „Lode”, SIA „Blue Bridge Technologies”, AS „Biolat”, SIA „Tonus Elast”, SIA „Ilgezeem”, AS „UPB”, SIA „Peruza”, karšu izdevniecība „Jāņa Sēta” un citi.

Projekta norise

Izstāde tiks eksponēta šā gada 10. augustā atklātajā DnB NORD Bankas centrālās administrācijas ēkā Rīgā, Skanstes ielā 12.

Katrs izstādes dalībnieks un projekta Latvija var! varonis apskatei izstādīs lietišķo informāciju, uzskates materiālus, savas produkcijas paraugus, lai eksponētu uzņēmuma darbības koncepcijas, produkciju un ražošanas aktivitātes.

Izstādes norises laikā organizēto ekskursiju mērķauditorija ir vidējo izglītības iestāžu vidusskolas klašu skolēni un augstākās izglītības iestāžu pirmo kursu studenti, kuru mācību programmas prioritāri saistītas ar uzņēmējdarbību un ekonomiku (taču intereses gadījumā izstāde ir pieejama ne tikai šī profila skolēniem/studentiem).

Ekskursiju laikā nozaru profesionāļi stāstīs par savu darbu skolēniem/studentiem un atbildēs uz interesentu – potenciālo attiecīgo nozaru attīstītāju nākotnē – jautājumiem.

Diskusija

Pēc izstādes aplūkošanas DnB NORD Bankas vadošie ekonomisti un citi speciālisti novadīs īsu lekciju par ekonomikas praktisko pusi gan bankas darbā Latvijā un pasaulē, gan ekonomikas tendencēm Latvijā, kā arī apskatīto uzņēmumu nozīmi mūsu valsts ekonomikas attīstībā. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus bankas speciālistiem un piedalīties diskusijā.

Intereses gadījumā pieteikties:

Elīna Junolainena

SIA „P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības” projektu asistente

E-pasts: Elina.Junolainena@prae.lv

Tālr.: +371 67 812 241

Mob.tālr.: + 371 26 006 017

Info: www.latvijavar.lv, www.draugiem.lv/latvijavar, www.twitter.com/LatvijaVar, kā arī Facebook