Telpu Orientēšanās

16.februārī RTU Studentu parlaments organizēs „RTU SP” sacensības telpu orientēšanās. Organizatori cer, ka pirmajās šāda veida sacensībās Latvijā uz starta stāsies vismaz 100 dalībnieki, starp kuriem lielākā daļa – RTU studenti.
Orientēšanās sports Latvijā ir viens no dabai tuvākajiem un veselīgākajiem tautas sporta veidiem. Šī sporta veida saknes meklējamas Skandināvijas valstīs, un Latvijā ar šo sporta veidu sāka nodarboties pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados.

Rīgas Tehniskajā universitātē pašreiz mācās daudz aktīvu orientieristu, kas spēj apvienot mācības ar treniņiem un startiem sacensībās ne tikai Latvijā. RTU var lepoties ar saviem absolventiem – PSRS un Pasaules čempioniem. Un šo sacensību mērķis ir atjaunot senās RTU tradīcijas šajā sacensību veidā.

Sacensību dalībnieki būs jaunatklājēji šī sporta veida disciplīnai – telpu orientēšanās. Pirmo reizi Latvijā tiks rīkotas tik lielas telpu orientēšanās sacensības, kurās varēs piedalīties ikviens skriet gribētājs. Pasākuma organizatori būs parūpējušies par interesantu, ātru, bet arī viltīgu veicamo distanci. Pasākuma dienā lielā izstāžu zāle būs pārvērsta par sacensību arēnu ar dažādiem norobežojumiem un objektiem, taču orientēšanās pamatprincips – meklēt nepieciešamos kontrolpunktus distances veikšanai, saglabāsies. Sacensību formula visās grupās būs ar priekšskrējieniem un fināliem, nodrošinot dalībniekiem saspringtu cīņu distancē. Par uzvarētāju kļūs tas, kurš pareizi un visātrāk veiks distanci.

Tiem, kam šī būs pirmā reize šādās sacensībās, organizatori sniegs īsu apmācību un sagatavošanu pirms došanās distancē. Tā kā pasākums notiek telpās, tad apmaldīties vai samērcēt kājas nebūs iespējams!

Kā zināms, aktīvs un veselīgs dzīves veids palīdz gan mācībās, gan dzīvē, tāpēc RTU SP aicina piedalīties! Tiekamies distancē!

Vairāk informācijas telpu orientēšanās mājas lapā.