Vasaras nometne “Noraujies No Ķēdes Ārpus Uztveršanas Zonas”

Neskatoties uz to, ka metereologi baidīja mūs ar sliktiem laika apstākļiem, un pilsētas galvas mēģināja mūs iekārdināt ar Rīgas svētkiem,  60 braši TEF un DITF pirmkursnieki un 20 atbildīgi organizatori devās uz Kandavas apkārtnē paslēpto atpūtas bāzi „Plosti”, kur notika jautrs un interesants pasākums ar nosaukumu „Noraujies no Ķēdes Ārpus Uztveršanas Zonas”. Jau pie RTU galvenās ēkas Kaļķu ielā sākās iepazīšanās spēles, kurās gan organizatori, gan pirmīši ieguva priekšstatu ar ko kopā pavadīs turpmākās 3 dienas. Turpceļš likās nemanāms, jo organizatori sagatavoja interesantas aktivitātes un prāta spēles, lai izklaidētu un saliedētu dalībniekus. Pēc ierašanās sākās mājokļa jautājums, kas nodarbināja visus līdz pat pirmajai oficiālajai aktivitātei – kopējai iepazīšanas spēlei, kurā katram vajadzēja pastāstīt kaut ko par sevi. Lai arī vakara gaitā radās dažas nelielas organizatoriskas problēmas, dalībnieki turējās un nepacietīgi gaidīja vakariņas… Diena noslēdzās ar dziesmu dziedāšanu ģitāras pavadījumā.

Vakars ieilga un nemanāmi pārvērtās naktī, bet ar pirmajiem saules stariem notika nežēlīga dalībnieku modināšana, kurai sekoja neprātīgi jautra rīta rosme. Brokastu laikā tika pastāstīts par augstskolas dzīvi, par mācībām, par ārpusstundu pasākumiem, par visiem aktuālākajiem jautājumiem, kā arī pirmīšiem bija iespēja privāti paprasīt pastāstīt par interesējošām tēmām.

Neliels lietus nespēja sagandēt noskaņojumu, tāpēc pa dienu notika aizraujošas sporta spēles, kurās uzvarēja draudzība. :) Vēlāk dalībnieki tika aizņemti ar teātra iestudējuma sagatavošanu un vakarā visi piedalījās Nakts trases piedzīvojumā. Visas dienas garumā tika vāktas baumas par visu notiekošo un baumo, ka Baumu kastē ir Ances kafija. Īsāk sakot, diena bija  notikumiem pilna un visi noguruši, neizgulējušies, slapji, bet tomēr laimīgi, devās uz pelnītu atpūtu.

Trešā diena iesākās jau ar ierasto rīta rosmi, kas šoreiz bija daudzreiz saudzīgāka un mierīgāka. Lai arī cik ilgi notika nometne nevienam negribējās taisīties uz mājām, tomēr jau no rīta puses dalībnieki novāca teltis sakārtoja teritoriju un devās pie ugunskura saņemt diplomus, pateikt laba novēlējumus citiem dalībniekiem un uzrakstīt dažus vārdus atmiņai. Mājupceļš bija kluss, jo tikko apsēžoties ērtajā un komfortablajā autobusa sēdeklī, visus apmeklēja vēlme doties uz Čučumuižu un atbrīvoties no noguruma.

Nevar zināt ko katrs ir ieguvis šajā nometnē – jaunus draugus, zināšanas, pārliecību sevī, vēlmi mainīties, mērķi pie kā tiekties… Tomēr šī nometne ir noslēgusies un visi pēc tās ir ieguvēji. Tāpēc uz tikšanos 31. datumā kolonādē, un lai Spēks ir ar jums…

Bildes no pasākuma http://ditfsp.rtu.lv/galerija/noraujies-no-kedes-2010/

Arhivētā veidā nesamazinātas šeit: