Atskats uz iesvētībām

Jaunie studenti veiksmīgi iesvētīti!

Piektdien , 14. oktobrī, jaunie studenti tika rūpīgi sagatavoti īstenai studenta dzīvei .

Mazie smurfi tika norūdīti ar kārtīgām studenta brokastīm, jeb mācīti ēst to, ko dod , un tad, kad dod, nepaslīdēt tumšās ejās , izlocīties un izlīst no visslidenākajām un šaubīgākajām situācijām, uzticēties nezināmajam un ļauties piedzīvojumam, aizkosties līdz problēmas kaulam un saķert to zobos, cīnīties un pārvarēt šķēršļus visiem kopā , strādāt komandā , atrast izeju vissamudžinātākajās situācijās, saprast un uzticēties biedra sniegtajiem norādījumiem, kad pašiem ceļš nav redzams un norādījumus skaļi izteikt nedrīkst, nezaudēt galvu un stabilitāti pat reibinošākajās situācijās, kā arī sniegt siltu un drošu plecu savam nosalušajam un nogurušajam draugam, lai viņš varētu sasniegt lielākus augstumus.

Citiem vārdiem – bez ierunām tika ēsts čilli, līsts caur šauru, eļļainu tuneli, lēkāts caur trīsstāvīgu riepu lauku, kas sevī glabāja dažus nepatīkamus pārsteigumus, bāzta galva nenosakāma satura bļodā, lai ar zobiņiem izvilktu datorpeli, kopā satītiem, veikta šķēršļu trase, ar aizvērtām acīm veikts reibinošs ceļojums starp parka kokiem, caur drēbēm vērta odekolonā „Saša” un paniņās piesūcināta virtene, līsts un ložņāts pa virvju labirintu, kā mazajiem rūķīšiem aizvērtām acīm maisos lēkāts pa parku, klausot komandas biedra mēmos norādījumus, kā arī veikta reibinoša griešanās sesija, cenšoties neiekrist Mārupītē un pārbaudīta līdzsvara izjūta, kāpjot uz pleciem saviem jaunajiem draugiem, lai uzceltu augstāko piramīdu.

Pasākuma kulminācijā, drosmīgākie nebaidījās arī pārpeldēt Mārupīti un izģērbties līdz apakšveļai , lai iegūtu iespēju apmeklēt Fukšu balli un sagādātu biedriem ātrāku nokļūšanu dušās.

Visi godam un no sirds deva DITF zvērestu, taču iesvētību gaitā nonāca tuvu tā pārkāpšanai neliela, pret orgiem vērsta atentāta laikā.

Lai studenti tiktu iesvētīti ne tikai vietējā, bet starp universitāšu mērogā, ar savu uzdevumu tajās viesojās arī kolēģi no LU Fizikas un matemātikas fakultātes.

Visu cieņu jaunajiem DITFiem par nenogurdināmību, aizrautību, izturību un mērķtiecību. Visi uzdevumi tika godam veikti, bez sūdzībām un neaizmirstot uzmundrinošus saukļus, visas komandas samīļošanu un nosalušāko muguru saberzēšanu.

Bildes no iesvētībām apskatāmas šeit http://ditfsp.rtu.lv/galerija/ditfu-iesvetibas-2011/ 

 

Tava DITF SP