DITF šķērsgriezums izpētīts

IMG_4501.jpgDITF Šķērsgriezumā nedēļa aizritējusi, aiz sevis atstājot pozitīvu noskaņu, jaunus iespaidus un zināšanas – ne par velti, šis ir viens no lielākajiem fakultātes Studentu pašpārvaldes rīkotajiem pasākumiem, kurš šogad godpilni aizņēma 11.- 14. aprīli.

Pirmdien, 11. aprīlī, fakultātē viesojās Nexum Insurance Technologies sistēmu arhitekts, prestižā titula Microsoft Most Valuable Professional ieguvējs, bijušais RTU students Valdis Iljuconoks ar vieslekciju par vaicājumiem C# programmēšanas valodā.

Otrdien,12. aprīlī, devāmies izglītojošā ekskursijā uz pašām datorzinātnes dzīlēm, jeb DEAC pazemes datu centru, kas izvietots Grīziņkalna kara laika bunkurā – bijušajā padomju armijas komandpunktā. Bunkurs atrodas 9m virs jūras līmeņa, kas padara to grūti appludināmu, bet tajā pašā laikā 12m zem zemes, pasargājot iekārtas no elektromagnētiskā starojuma un pat atombumbas sprādziena. No Grīziņkalna aukstās pazemes devāmies uz „Itāliju” jeb vienu no Tieto biroja konferenču zālēm, kur pār Rīgas jumtiem vērojām iespaidīgu saulrietu un uzzinājām par Tieto vēsturi, darbības virzieniem un darba iespējām uzņēmumā.

Trešdien, 13. aprīlī, ikviens DIT fakultātes students varēja pierādīt, ka viņa dzīslās patiesi rit datorspeciālista asinis, piedaloties erudīcijas, veiklības un atjautības sacensībās „Tīrasiņu DITFs” un izdzīvojot gadu studenta dzīvē – orientējoties fakultātē, meklējot pasniedzēju kabinetus, atbildot uz teorijas jautājumiem, kā arī pielietojot savas zināšanas un prasmes praktiskos uzdevumos. Ikvienu dalībnieku sagaidīja tādi pārbaudījumi kā tastatūras salikšana, dejošana divatā uz vienas DDR deju grīdas un ķīmiķu pirmssesijas veiksmes rituāls.

Kopā sacensībās piedalījās septiņas komandas un par uzvarētājiem kļuva „Puiši, kas nemaz nezināja, ka ir pieteikušies, bet ļoti gribēja uzvarēt. A.k.a. Mārtiņš un viņa roka. / Mēs smaidīsim vakarā.” ( Visi rezultāti šeit.)

Vēlāk „Tīrasiņu DITFs” un foto/video konkursa „Caur IT aci” dalībnieki pulcējās folkklubā „Ala Pagrabs”, kur apbalvojām veiklākos un zinošākos sacensību dalībniekus, kā arī veiksmīgāko fotoattēlu autori saņēma balvas no interneta veikaliem „Fotopreces” un „Euroshop” – vakars turpinājās jautrā čalošanā, dziesmās un dejās līdz pat rītam.

Ceturtdien, 14. aprīlī, universitātē viesojās gan lielu, gan mazu Latvijas IT uzņēmumu pārstāvji –IT Cluster Latvia izpilddirektore Lilita Sparāne, ABC Software vadītājs Aivars Rožkalns, Rix Technologies programmizstrādes direktors Andris Rudzītis, DPA personāldaļas vadītāja Ieva Kronīte, kā arī Ernests Štāls no Soon, apliecinot, ka IT nozarei ir nākotne un tās speciālisti būs pieprasīti darba tirgū. Par mundrumu un prāta asumu prezentāciju un diskusiju laikā rūpējās RedBull meitenes, piedāvājot uzmundrinošos enerģijas dzērienus. (Uzņēmumu prezentācijas vari atarst šeit.)

 

BILDES ŠEIT!