Ķīmiķu dienas 2011

Ķīmija ir visur – gan mūsu rīta kafijas krūzē, gan apģērbā, ko velkam. Piedalies MLĶF Ķīmiķu dienās 9. – 14. maijā un uzzini vairāk! Tevi sagaidīs pārsteidzoši eksperimenti, āķīgi uzdevumi, fiziskas aktivitātes un kupls pulks draudzīgu ķīmiķu.

Šogad Ķīmiķu dienas ir īpašas, jo 2011. pasaulē atzīmē kā Starptautisko ķīmijas gadu. Piedaloties Ķīmiķu dienu aktivitātēs, ikviens varēs iejusties ķīmiķa ādā!

Pirmdien, 9. maijā grandiozā Ķīmiķu dienu atklāšana
Tiekamies plkst. 12:00 pie Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes! Šausim gaisā „Mežezeru”, teiksim uzrunas un sveiksim Talismana konkursa laureātus. Baumo, ka Ķīmiķu dienās sprāgs… Nāc skatīties eksperimentus! Kā arī piedalies izlozē un laimē „studenta iztikas minimumu”.

P.s. Vakarā plkst. 16:00 vai 19:00 dodies uz RTU Lielo aulu Kaļķu ielā 1 skatīt MLĶF dizaineru tērpus! Biļetes iegādājies RTU Studentu klubā K1-216.

Otrdien, 10. maijā atraktīvais Erudīcijas konkurss
Smadzenes vēl snauž pēc Lieldienu brīvlaika? Laiks tās iekustināt – plkst. 16:30 MLĶF Dekanāta gaitenī (Āz. 14, 2. stāvs) Tevi gaidīs jautājumi par dažādām tēmām, tai skaitā kultūru, izklaidi, sportu, politiku, vēsturi, dabaszinātnēm, ķīmiju u.c.
Savu komandu 3 cilvēku sastāvā piesaki iepriekš, rakstot uz e-pastu: rtu.mkfsp@gmail.com (norādi komandas nosaukumu!). Atjautīgākajiem, protams, balvas!

Trešdien, 11. maijā eksperimentālā Ziepju vārīšana v.2
Kas Tu par studentu, kas neesi vārījis īstas ziepes? Plkst. 16:30 nāc uz 353. laboratoriju (Āz. 14, 3. stāvā) un izpaudies radoši! Programmā: Gumijas lācīša pēdējais ceļojums, Maģiskais piens, Lavas lampas un citi praktiski eksperimenti. Tev būs ļauts rīkoties ar vielām un laboratorijas inventāru, to taču nevar laist garām! Ieeja arī ne-ķīmiķiem.

Ceturtdien, 12. maijā ikgadējā Ķīmiķu dienu talka
Uzspodrināsim fakultātes un ķīmiķu tēlu kopā! Tiekamies plkst. 16:30 fakultātes foajē un kopīgiem spēkiem nomazgāsim pāris nespodros logus un palīdzēsim iznest vecās mēbeles. Čaklākajiem talkotājiem īpašais Ķīmiķu dienu T-krekls dāvanā!

Piektdien, 13. maijā azartiskā Skolēnu diena
Student, uzmanies, jo ap plkst. 13:00 Tev garām var traukties bariņš vidusskolēnu, kas alkst piedzīvojumu un ieradušies fakultātē „Ķīmiķu zelta meklējumos”! Vairāk info www.mkfsp.lv rakstā „Sacensības”.

Sestdien, 14. maijā sporta spēles „Ronīšos”
Kārtīgs RTU students ir sportisks RTU students! Vai zināji, ka MLĶF dekāns reiz ir bijis valsts izlases sastāvā un lieliski met basketbola soda metienus? Uzturēsim sportisko garu un piedalīsimies RTU Sporta dienā „Ronīšos”! Interesējies par sporta veidiem un pieteikšanos RTU Sporta katedrā (www.sports.rtu.lv) vai pie savas Studentu pašpārvaldes aktīvistiem.
Baumo, ka sporta spēlēs piedalīsies arī jaunais MLĶF talismans Lauva!

Visiem zināms, ka paēdis students – laimīgs students, tāpēc Studentu pašpārvalde īpaši parūpēsies, lai vēderi piedaloties Ķīmiķu dienu aktivitātēs nevienam nekurkstētu! Kā arī tiek piedāvāta burvīga iespēja piedalīties bezmaksas izlozē, kur 2 veiksminieki saņems garšīgas balvas jeb „studenta iztikas minimumu”. Vairāk info www.mkfsp.lv rakstā „Loterija”.
Visi aktivitāšu dalībnieki saņems piemiņas nozīmītes un citus jaukumus!