Mākslīgā intelekta fonda konkurss

Lai veicinātu Latvijas zinātnes, izglītības un ražošanas attīstību un paaugstinātu Latvijas valsts konkurētspēju datorzinātņu, robotikas, mākslīgā intelekta un ar to saistīto inovāciju jomā ir izveidots privāti finansēts Mākslīgā intelekta fonds. Viens no tā mērķiem ir attīstīt pētījumus, kas var novest pie modernu datorrīku izveides, kas palīdzētu Latvijā izveidot un nostiprināt uz zinātniskiem pamatiem balstītu rūpniecību atbilstošajā jomā. Saskaņā ar saviem mērķiem, Mākslīgā intelekta fonds izsludina konkursu studentiem. 

Konkursa dalībniekiem jāuzraksta sacerējums, jāatrisina uzdevumi vai jānoformulē precīza oriģināla ideja vai algoritms par kādu no zemāk minētajām tēmām. Sacerējuma žanrs ir pietiekoši brīvs, taču par paraugu vajadzētu ņemt bakalaura, maģistra vai kursa darbus Latvijas augstskolās. Nepieciešams pietiekoši precīzi aprakstīt un nodalīt:

1) kas par šo jautājumu ir zināms jau publicētajos literatūras avotos,
2) ko ir izdarījis pats darba autors,
3) kas pēc autora domām būtu jāpēta tālāk.

Nav obligāti, lai paša autora ieguldījums būtu gatavs publicējams darbs, tomēr mēs ceram, ka konkursa dalībnieki centīsies sasniegt tieši to.

Darbi iesniedzami elektroniski, ar “OpenOffice” savietojamā formātā, līdz 21.05.2011 nosūtot darbu konkursa komisijas priekšsēdētājam uz elektronisko adresi: konkurss.latvija@gmail.com   un kopiju fondam uz  elektronisko adresi: einars@apollo.lv

Labākie darbi tiks apbalvoti un autoriem var tikt piedāvātas darba un pētījumu iespējas šajā jomā. Ar konkursa tēmām ir iespējams iepazīties šeit.