Notiks telpu orientēšanās sacensības

Labirints16. februārī plkst. 16.00 Starptautiskā Ķīpsalas izstāžu centra hallē, Ķīpsalas ielā 8,  otro gadu pēc kārtas notiks Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamenta (RTU SP) organizētās telpu orientēšanās sacensības.

Iepazīties ar sacensību nolikumu un pieteikties dalībai sacensībās ir iespējams mājas lapā www.telpuorientesanas.lv līdz 15. februāra plkst. 20.00, kā arī 16. februārī sacensību norises vietā.

„Šogad sacensību organizatori būs izveidojuši interesantu veicamo distanci, kur par telpu norobežojošiem elementiem izmantosim arī izstāžu stendus. Tie sacensību apvidu pietuvinās āra apstākļiem, kur kontrolpunkti dalībniekam uzreiz nav redzami. Sacensības norisināsies astoņās ieskaites grupās – jaunieši, jaunietes, V-21, S-21, V-40, S-40, studenti, studentes – tās sastāvēs no kvalifikācijas un fināla. Finālskrējienā tiksies katras grupas astoņi ātrākie sportisti,” atzīst sacensību organizators Rolands Blumbeks.

Pagājušajā gadā šāda veida telpu orientēšanās sacensības Latvijā norisinājās pirmo reizi, kur uz starta stājās teju 200 dalībnieki, starp kuriem bija gan profesionāli orientieristi, gan arī tādi, kas tikai ar šo sporta veidu iepazinās.

Tos sportistus, kas sacensībās piedalīsies pirmoreiz, pirms došanās distancē apmācīs organizatori.

Kā zināms, aktīvs un veselīgs dzīves veids palīdz gan mācībās, gan arī dzīvē, tāpēc aicinām sacensībās piedalīties ikvienu interesentu.

RTU SP telpu orientēšanās sacensības atbalsta AS «Swedbank», SIA «ISIC.lv», «Red Bull», Pludmales sporta centrs Brazīlija un Albumi.lv.