Robotikas interesentus aicina piedalīties Robotikas forumā

Š.g. 19. martā robotikas entuziasti tiek aicināti piedalīties Robotikas forumā, lai iepazītos ar Latvijas zinātnieku sasniegumiem robotikā, robotikas apmācības metodēm un kopīgi diskutētu par Latvijas robotikas attīstību.
Robotikas forums 19.martā no plkst. 9.30 līdz 17.00 norisināsies Rīgas Tehniskajā universitātē, Kaļķu ielā 1 – 301.telpā. Dalība pasākumā ir bez maksas. Visus interesentus lūdzam pieteikties līdz 15.martam, aizpildot reģistrācijas anketu, kas atrodama www.robotika.lv . Robotikas foruma programma ir pieejama ŠEIT

Foruma dalībnieki tiks iepazīstināti ar Latvijas un starptautiskās sadarbības zinātniskajiem pētījumiem robotikas nozarē, kas tiek īstenoti ar Eiropas Savienības atbalstu. Dalībnieki uzzinās par RTU zinātniskajiem pētījumiem un projektiem – nesen kā mediju lokā nonākušo „Robotzivi”, kā arī par daudzaģentu robotu tehnoloģijām un astoņu riteņu robotu. Par lauksaimniecībā izmantojamajiem robotiem stāstīs Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji. Savukārt par modulāru robotu ietvara izstrādi un video straumēšana starp robotiem un viedtālruņiem iepazīstinās Latvijas Universitātes zinātnieks. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt arī par „UAV Factory” projektu – Latvijā veidoti bezpilota lidaparāti.

Pēc ziņojumiem norisināsies diskusijas trijās paralēlajās diskusiju grupās: „Galvenie faktori, lai Latvija kļūtu par līderi robotikas nozarē”, „Sadarbība starp Latvijas robotikas klubiem un pulciņiem”, „Latvijas un Baltijas robotikas sacensību attīstība”. Visiem pasākuma apmeklētājiem tiks prezentēts kopsavilkums par katrā darba grupā izdiskutēto, kas noslēgsies ar nelielām diskusijām starp visiem dalībniekiem.

Pasākuma mērķis ir sekmēt robotikas kustības attīstību Latvijā, veicinot robotikas interesentu kompetenci un redzesloka paplašināšanu par robotikas nozari Latvijā un Eiropā.

Robotikas forumu organizē RTU Robotikas klubs un Studentu parlaments. Pasākums tiek atbalstīts no projekta „Daudzaģentu robotizētas intelektuālas sistēmas tehnoloģijas izstrāde” (Nr. 2010/0258/2DP/2.1.1.1.0/10/APIA/VIAA/005) un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Vairāk informācijas:
www.robotika.lv

Viktorija Klimko,
Projekta „Robotika 2011” vadītāja
Tel.: +371 29494175
E-pasts: Viktorija.klimko@robotika.lv