RTU notiks lekcija par nākotnes superdatoru

Ceturtdien, 24.februārī, plkst.14 Kaļķu ielā 1, 201.telpā norisināsies IBM vadošā pētnieka Andreasa Dēringa (Andreas Doering) lekcija «PERCS hub chip performance verification», kas tiks veltīta IBM nākotnes superdatora «Blue Waters» tehniskajām niansēm. Būs pieejama lekcijas tiešraide internetā.

Lekcijas laikā būs iespēja iegūt informāciju ne tikai par Blue Waters, kas plānots kā viens no visjaudīgākajiem superdatoriem pasaulē un spēs veikt neskaitāmus aprēķinus vienas sekundes laikā, bet būs iespēja gūt arī nelielu ieskatu IBM zinātnisko laboratoriju darbā.

Pēc lekcijas norisināsies diskusijas par zinātnisko darbu tēmām, kas sniedz iespēju izstrādāt maģistra un doktora darbus IBM laboratorijās Šveicē.

Lekciju lasīs: Andreas Doering, IBM vadošais pētnieks no Šveices.

Paredzamais lekcijas ilgums 1,5h.

Lekcijas ievadvārdus teiks RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Uz  lekciju ir aicināti visi interesanti, īpaši – Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes, kā arī Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes maģistranti, doktoranti un mācībspēki, informē RTU Doktorantūras skolas projekta vadītāja Zane Skreija.