Sākas pieteikšanās Iespējamai misijai

No 15. janvāra sākas pieteikšanās “Iespējamajai misijai”, kuras ietvaros zinoši, aktīvi un ambiciozi pēdējā kursa studenti un augstskolu absolventi tiek aicināti pārbaudīt savas spējas un iegūt neaizvietojamu pieredzi, strādājot par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Pieteikšanās ilgs līdz 15. martam.

Piedaloties “Iespējamajā misijā”, dalībnieki strādā kā pilna laika skolotāji, pasniedzot mācību priekšmetu savā specialitātē skolās visā Latvijā. Paralēli skolotāja darbam dalībnieki divus gadus “Iespējamās misijas” bezmaksas mācībās apgūst mācīšanas un vadības prasmes, saņemot kredītpunktus un stipendiju. Dalībnieki slēdz līgumu ar skolu un papildus “Iespējamās misijas” stipendijai saņem tādu pašu algu kā citi skolotāji. “Iespējamā misija” uzņem dalībniekus jau ceturto gadu.

„Mēs aicinām pievienoties jauniešus, kuri jūt sevī vēlmi mainīt pasauli, ir labākie savā specialitātē un kuri spēj un vēlas iedvesmot. Mēs aicinām jaunos zinātniekus, uzņēmējus, māksliniekus, praktiķus un analītiķus lauzt stereotipus par skolotāja darbu, pierādot, ka skolotāja profesija ir viena no atbildīgākajām un vienlaikus – radošākajām,” stāsta programmas “Iespējamā misija” direktore Zane Oliņa.

Pieteikšanās anketa atrodama “Iespējamās misijas” mājas lapā www.iespejamamisija.lv. Lai piekļūtu pieteikuma anketai, vispirms ir jāaizpilda reģistrācijas forma. Iespējamās misijas pretendentam jājūt sevī līdera dotības, radošās spējas un piedzīvojuma gars. Aicināti tiek tie, kuri ir ieguvuši bakalaura grādu vai otrā līmeņa profesionālo izglītību ne skolotāja amatā. Pieteikšanās brīdī kandidāts var būt pēdējā kursa students vai maģistrants. Priekšroka tiks dota jauniešiem ar labiem akadēmiskajiem sasniegumiem un labām latviešu valodas zināšanām.

“Iespējamā misija” ir pirmā nacionāla mēroga korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva izglītības jomā Latvijā. Programmu dibinājuši un atbalsta Latvijas labākie darba devēji. Programmas mērķis ir sekmēt izglītības kā vērtības nostiprināšanos Latvijā, palīdzot talantīgiem augstskolu absolventiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Šo jauniešu talants un enerģija palīdz veidot skolās pozitīvu un progresīvu vidi, celt skolotāja profesijas prestižu un paaugstināt skolēnu motivāciju mācīties, lai kļūtu par aktīviem sabiedrības locekļiem un veidotājiem. Šobrīd savu darbu skolās turpina 29 programmas dalībnieki, katru dienu iedvesmojot mācībām 7000 skolēnus visā Latvijā.

Plašākai informācijai:
Agnese Voika
26198759
agnese.voika@iespejamamisija.lv
Skype: Agnese Voika
www.iespejamamisija.lv