Atver prātu jaunām zināšanām – studentu neformālas valodu apguves programma uzņem jaunus dalībniekus

Do you speak english? Mluvíš česky? Parles-tu français? ¿Hablas español? Vai tu runā latviski?
Oho! Cik daudz dažādu valodu – un tās ir tikai dažas no tām, kuras varēsi dzirdēt Couple Learning Programme ietvaros…

Vai esi pamanījis, ka Tavā lekcijā atrodas arī citu valstu studenti? Ja vēlies ar viņiem iepazīties un iemācīties čalot viņu valodā, kā arī pavērties uz jaunām kultūrām un labi pavadīt laiku internacionālā gaisotnē, tad Tev ir lieliska iespēja kļūt par Couple Learning programme dalībnieku.

Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP) sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu (RTU SP) un Rīgas Stradiņa universitātes Studējošo pašpārvaldi (RSU SP) ikvienam studentam piedāvā iesaistīties atraktīvā bezmaksas valodas apguves programmā, kas paredzēta ārzemju studentiem, kas vēlas apgūt latviešu valodu un kultūru, un latviešu studentiem, kas vēlas apgūt svešvalodas. Tā ir iespēja apgūt kādu no valodām neformālā gaisotnē, vienlaicīgi iepazīstot jauniešus no citām valstīm un tematiskās tikšanās reizēs paskatīties uz Latvijas kultūras īpatnībām.

Neuztraucies, nebūs garlaicīgu lekciju, nebūs jaunu vārdiņu kalšanas no galvas, nebūs sliktu atzīmju, jo tavs pasniedzējs būs apmaiņas students no citas valsts, un kurš gan cits spēs iemācīt valodu labāk par cilvēku, kuram tā ir dzimtā valoda? Bet kas ir pats interesantākais – arī tev viņam būs jāmāca latviešu valoda un jāstāsta par kultūru, tā kā droši pievienojies – būs jautri!

Ja vēlies paplašināt savas valodu zināšanas, iegūt starptautiskus kontaktus, kā arī aizraujoši pavadīt laiku, piesakies Couple Learning programme līdz 29. februārim plkst. 23:59. Pieteikšanās www.clp.lv

Universitātes programmu realizē ar mērķi rosināt Latvijas studentus apgūt svešvalodas un ārvalstu studentos raisīt interesi par latviešu valodu un kultūru, veicināt starpkultūru dialoga veidošanos studentu vidū, kā arī uzlabot to komunikācijas prasmes.

Kas ir jāzina par CLP?

  • Dalība ir bezmaksas!
  • Aptuveni divreiz mēnesī notiks kontroltikšanās, lai pārbaudītu jauniegūtas zināšanas;
  • Programmas ilgums ir 3 mēneši;
  • Iespēja iegūt jaunus draugus no visas pasaules;
  • Tā ir lieliska iespēja iepazīt kādas valsts kultūru un valodu!

Galvenais uzdevums gan latviešu, gan ārzemju studentiem ir mācīt dzimto valodu savam valodu partnerim. Programmas atklāšana un programmas ievadseminārs, kas iepazīstinās ar visiem programmas nosacījumiem un iespējām, notiks 7. martā (vieta tiks precizēta pēc pieteikšanās beigām).

 

Papildu informācija un pieteikšanās www.clp.lv