DITF Šķērsgriezums šķērsgriezumā

No 26. līdz 30. martam DITF Studentu pašpārvalde rīkoja dažādām aktivitātēm piepildītu nedēļu jeb “DITF Šķērsgriezumā”. Studentiem tika dota iespēja piedalīties izglītojošos, sportiskos un ar kultūru saistītos pasākumos visas nedēļas garumā.

Pasākumu atklājām ar akciju “Izved savu peli pastaigā” (Kāpēc tieši peli? Apskati DITF SP logo – tieši to tas atgādina!), kuras laikā bariņš DITFu apciemoja savu fakultāti, Ķīpsalu, kā arī zinātnisko bibliotēku un cienāja pa ceļam sastaptos cilvēkus ar našķiem peļu gaumē. Pastaigu noslēdzām ar (dator)peļu tālmešanas sacensībām Ķīpsalā, kur, par spīti vēlajai pēcpusdienai, mums pievienojās arī citu fakultāšu studenti. Kā gadījās, kā ne, tieši viens no viņiem bija labākais peļu tālmešanā! Sveiciens puisim no ETF!

“DITF Šķērsgriezumā” laikā pie mums ciemojās vieslektors Andrejs Mamontovs, viens no četriem Latvijas MVP (Microsoft Most Valuable Professional). Vieslekcijā tika stāstīts par datubāzēm – darbu ar datiem Windows Azure/SQL Azure vidēs.

Rīkojām informatīvi izglītojošu ekskursiju uz IT uzņēmumiem. Viesojāmies pie digitālās mikroviļņu datu pārraides aparatūras izstrādātāja, ražotāja un izplatītāja “SAF Tehnika”, palūkojāmies jaunā uzņēmuma “TechHub” savdabīgajās telpās, kā arī bijām „Microsoft Latvia” birojā, kur ne tikai sīkāk iepazināmies ar „MS Latvia” darbību, bet tikām arī pie Kinect Xbox spēlēšanas un viņu izstrādāto produktu – jaunāko telefonu modeļu iepazīšanas.

Nedēļas noslēgumā DIT fakultātē norisinājās zināšanu, prāta spēju un veiklības pārbaudes sacensībās „Tīrasiņu DITFs”. Dalībniekiem bija jāorientējas fakultātes telpās, jāatbild uz āķīgiem jautājumiem, jāzina, kā salikt datora sistēmbloku. Protams, neiztikām arī bez tādām studentiskām aktivitātēm kā pankūku cepšana, dziedāšana un dejošana.

Šogad “Tīrasiņu DITFa” titulu izcīnīja 2. kursa studenti Reinis Tropiņš un Arturs Priedēns. Tieši tādi studenti kā viņi ir pelnījuši būt par “Tīrasiņu DITFiem” – neatlaidīgi, aizrautīgi un savas fakultātes patrioti. (Sacensību rezultātus var aplūkot ŠEIT.)

Projekta ietvaros norisinājās arī balsošana par fotokonkursam “Caur IT aci” iesūtītajiem darbiem, kuri, tā pat kā “Tīrasiņu DITFa” laureāti, tika apbalvoti noslēguma pasākumā “Club Kino”, kur ieguva vērtīgas balvas no FotoAkadēmija. („Caur IT aci” rezultātus var aplūkot ŠEIT.)

Paldies visiem, kas piedalījās, un ar “Šķērsgriezumu” tiekamies atkal pēc gada!