«Mazāk runu, vairāk darbu!» – Rīgā atgriežas Garage48!

Visiem, kam galvā nepiepildītas idejas par dažādiem IT risinājumiem, jāpatur prātā, ka no 26. līdz 28. oktobrim Stokholmas Ekonomikas Augstskolas Rīgā telpās jau ceturo reizi Latvijā norisināsies Garage48 pasākums, kurš uz nedēļas nogali vieno aktīvus, radošus un idejām pilnus cilvēkus, lai 48 stundu laikā kopīgi savas ieceres pārvērstu realitātē. Cilvēki bieži baidās uzsākt savu biznesu, jo trūkst zināšanas, naudas un labi komandas biedri, tādēļ Garage48 atver savas durvis, lai to mainītu un pierādītu, ka viss ir atkarīgs no pozitīvas attieksmes, radošiem biedriem un motivējoša laika ierobežojuma. Galvenais – mazāk runu un formalitāšu, vairāk rīcības. Pietiek tikai ar 48 negulētām stundām, lai mainītu savu līdzšinējo dzīvi un nodarbotos ar to, kas pašam patīk!

Garage48 pasākumi radās pirms diviem gadiem Igaunijā un ir notikuši 11 dažādās pasaules valstīs, no Dienvidāfrikas līdz Krievijai, ar mērķi attīstīt start-up kultūru un parādīt, ka viena nedēļas nogale ir pietiekama, lai atraktīvā un jautrā gaisotnē izveidotu jaunu biznesu vai tā prototipu. Pasākumā tiek pulcēti dažādi cilvēki, kuri pārzina projektu vadību, grafisko dizainu, programmēšanu, mārketinga trikus, kuriem ir idejas, kā dzīvi padarīt patīkamāku ar interneta vai mobilo telefonu produktiem. Tiek atrastas veiksmīgākās idejas, nokomplektētas komandas un 48 stundu laikā bez īpašiem papildus resursiem idejas tiek pārvērstas realitātē.

«Garage48 noteikti ir viens no nozīmīgākajiem start-up pasākumiem mūsu reģionā, kurā var gan notestēt savu ideju, gan savākt komandu un uztaisīt strādājošu prototipu 48 stundu laikā. Bet labākais, ko dod Garage48, ir paaugstinātais enerģijas līmenis visai komandai, kas palīdz turpināt uzsākto darbu un novest produktu līdz tirdzniecībai», uzskata šī pavasara Garage48 Valmiera vienas no veiksmīgāko komandu – Fastr (http://www.fastr.io/) dibinātājs Eldars Loginovs. «Fastr komanda pēc Garage48 piedalījas arī citos start-up pasākumos, par Fastr rakstīja Wall Street Journal Europe, ziņu publicēja CNN un citi pasaules mediji. Dalība Garage48 arī palīdzēja jau šī gada augusta beigās Fastr saņemt finansiālu atbalstu no Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatora un turpināt darbu pie produkta attīstības». Arī citi Garage48 Rīgā radītie projekti turpina savu dzīvi un saņem atzinības pasaulē, no tiem zināmākie ir «MightyFingers» (saņēma Seedcamp finansējumu), «Campalist» (uzvarējis Startup Sauna un Seedcamp New York), «Planify»(startējis kā Seedcamp dalībnieks), «Easyprove» un citi. Pasākuma ģenerālatbalstītāja investīciju fonda Rubylight vadītājs Vitālijs Rubšteins uzsver, ka «Garage48 ir vieta, kur satikt lieliskus talantus un idejas, un šī nedēļas nogale ļaus sasniegt daudz vairāk nekā mēnešiem ikdienas darba. Garage48 ir iespēja satikt jaunus draugus, papildināt pieredzi un kļūt par daļu no nākamās lielās lietas». Rubylight atbalstīs pasākuma dalībniekus ar pieredzējušu mentoru atbalstu un spējīgākājām komandām pasniegs balvas tālākai produktu attīstībai.

Garage48 ir starptautisks pasākums, dalībnieki ir aicināti no visas pasaules. Lai piedalītos šajā notikumā, ir jāreģistrējas pasākuma mājaslapā http://garage48.org/riga/registration no 2. oktobra.
Pārējie interesenti Garage48 notikumus tiešraidē varēs skatīties internetā.

Garage48 saka paldies Rīgas pasākuma ģenerālatbalstītājam – Rubylight, atbalstītājiem Skype, FMS un Credit24. Pasākuma informatīvais atbalstītājs – žurnāls Ir.

Pasākumu organizē Garage48 fonds, Stockholm School of Economics in Riga un TechHub Riga.
Sīkāka informācija:
garage48.org/riga