PIEDALIES SPAGETI TILTU KONSTRUĒŠANAS SACENSĪBĀS “STIKS 3”!

Ir klāt jau trešās spageti tiltu konstruēšanas sacensības “STiKS” – nāc un parādi, cik spēj izturēt Tavs tilts! Sacensības norisināsies 2012. gada 17. martā RTU galvenajā ēkā Kaļķu ielā 1.

Sacensību dalībniekiem ir iespēja sacensties izturīgākā tilta konstruēšanā – uzbūvējot to uz vietas sacensību norises vietā 6 stundu garumā vai izdarot to iepriekš. Tilti tiek pārbaudīti uz slodzes izturību, noskaidrojot veiksmīgākās un pārdomātākās konstrukcijas autorus.

Lai piedalītos, ir nepieciešams izveidot komandu trīs cilvēku sastāvā, izvēlēties sacensību kategoriju/-as un līdz 10. martam aizpildīt pieteikšanās anketu. Kategorijās, kurās paredzēta tiltu konstruēšana uz vietas, organizatori katrai dalībkomandai izsniedz vienu spageti makaronu paciņu, no kuras 6 stundu laikā jāuzbūvē tilts. Konstruējot iepriekš ņemot vērā atbilstošos noteikumus ir jāuzbūvē tilts ar minimālo platumu 1m un maksimālo svaru 1kg. Saistvielu izvēlē tiltu būvē ir pašu komandu ziņā.

Sacensību dalībniekus iedala 4 kategorijās – RTU studentu un skolēnu komandas konstruēšanā uz vietas, kā arī RTU studentu un jauktās komandas tiltu konstruēšanā iepriekš. Uzvarētāji RTU studentu kategorijās iegūs ceļazīmi uz RECCS 2012 – Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātu!

Sīkāku informāciju meklē mājaslapā stiks.lv, kur atradīsi gan sacensību nolikumu, gan dažāda veida citu informāciju.

Šogad pirmo reizi norisinās arī sacensību augstākā rezultāta prognožu spēle, kur Tu vari laimēt 10Ls dāvanu karti dažādiem gardumiem veikalā RIMI! Savu prognozi Tu vari iesniegt šeit – http://bit.ly/STiKS_prognozu_speele!

Sacensības “STiKS” norisinās jau ceturto reizi – pirmajām sacensībām “STiKS” 2010. gada 8. maijā sekoja divi posmi 2010. gada rudenī un 2011. gada pavasarī ar nosaukumu “STiKS 2”. Sacensības rīko TMF Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļu.

Projektu atbalsta RIMI Latvia, fotogrāfu apvienība PIRMĀ DOMA (www.pirmadoma.lv), Rīgas Tehniskā universitāte un RTU TMF Mehānikas institūts.

Nāc un pierādi savu netradicionālo inženiera domāšanu!