EkoOrientēšanās 2014

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments aicina ikvienu, kam ir automašīna, pārbaudīt savas iemaņas ekonomiskajā braukšanā un piedalīties jau trešajās Latvijas mēroga ekonomiskās braukšanas sacensībās „EkoOrientēšanās”, kas šogad risināsies 31.maijā. Pasākuma starts un finišs paredzēts pie pasākuma lieldrauga – t/p Alfa. Dalībnieki cits pēc cita dosies aizraujošā 350 km trasē pa Vidzemes skaistām un ievērojamām vietām ar 12 kontrolpunktiem, kuros būs jāizpilda uzdevumi, lai saņemtu tālākas trases norādes. Pasākuma galvenais mērķis ir trasi veikt ar pēc iespējas mazāku degvielas patēriņu. Tiks iesaistīti orientēšanās un rallija sporta elementi – noteiktā laikā sameklēt un apmeklēt noteiktus kontrolpunktus.
Dalībnieku komandu jāveido vismaz diviem cilvēkiem – šoferim un stūrmanim, bet droši var pieteikties arī lielākas draugu kompānijas – kopā jautrāk pavadīt aizraujošu dienu, iepazīstot Latviju.
Dalībnieki tiks iedalīti 4 klasēs: benzīna un dīzeļa dzinēja mašīnas, kas savukārt dalīsies lielajā un mazajā masu kategorijā. Visu klašu 3 ekonomiskākās komandas saņems vērtīgas balvas no pasākuma lieliskajiem atbalstītājiem.
Lai piedalītos šajās interesantajās sacensībās, komandai, kas sastāv no vismaz 2 cilvēkiem, jāpiesakās elektroniski www.ekoorientesanas.lv. Šajā mājaslapā var iegūt arī papildu informāciju par pasākumu un tā norisi.
Ekonomisku braukšanu atbalsta pasākuma lieldraugs „Volvo TrucksLatvia”. Par labu atmosfēru pasākuma startā un finišā un balvām rūpēsies t/p Alfa. Balvas sacensību laureātiem piedāvā: vēja tunelis „Aerodium”, autoserviss „Ergauto”, žurnāls „Autobild Latvija”, autoserviss „Rolis”, „Smiļģu bārs”. Pasākumu informatīvi atbalsta „Apollo.lv”. Degvielas uzpildi automašīnām atbalsta „Neste Oil”. Visiem dalībniekiem atbalstu sniegs: „Autohalle”, „RedBull”, „Seppala”.